FÄRJESTAD SLUTSPELSKLART I CHL – OCH SEGRAR FÖR SKELLEFTEÅ SAMT VÄXJÖ

Publicerad: 2023-10-11
CHL
Samtliga tre SHL-lag, Växjö, Färjestad samt Skellefteå, vann i går kväll i CHL. För Färjestad innebar poängen att laget är slutspelsklart.

HC Kosice-Skellefteå AIK 1-2

Skellefteå tog andra raka segern i CHL, men det blev jämnt mot Kosice. Petter Granberg nätade efter fem minuter. I mellanperioden kvitterade slovakerna, men hallvvägs in i matchen satte Pär Lindholm 2-1 – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Skellefteå klättrar därmed till nionde plats med nio poäng, och de 16 bästa lagen går alltså till slutspel.

ERC Ingolstadt-Växjö Lakers 2-5

Noah Östlund gav Växjö ledningen redan efter fyra minuter och det satte tonen för resten av matchen. Lakers gick upp i en 3-0-ledning innan Ingolstadt fick hål på smålänningarna. Lakers vann till slut med 5-2, och Östlund blev tvåmålsskytt. Växjö är nu det enda laget som är obesegrat i årets upplaga av CHL.

Ilves-Färjestad 3-4 OT

Det var otroligt jämnt och svängigt när Färjestad gästade Ilves. Värmlänningarna vände 0-1 till 2-1, men finländarna svarade och med tre minuter kvar hade hemmalaget en 3-2-ledning. Men då fick Lucas Forssell in kvitteringen och Linus Johansson sköt sedan segern till Färjestad. Ett resultat som gör att Färjestad, precis som Växjö, är klart för slutspel.