Frölunda vinnare inför fullsatt Scandinavium i 80-årsfirandet

Publicerad: 2024-03-02
#FHCMODO
Frölunda HC firade idag 80 år och Scandinavium var slutsålt sedan länge inför matchen mot MoDo. Matchen inleddes genom en omtalad tekning mellan de båda bröderna Folin (Christian i Frölunda och Niklas i MoDo). Storebror Christian vann tekningen och Frölunda fick en drömstart på matchen när Tom Nilsson gjorde 1-0 efter bara 48 sekunder. I andra perioden målade Malte Strömwall två gånger om för Frölunda, vilket gjorde att göteborgarna till slut kunde besegra MoDo med siffrorna 4-1.

Period 1

1-0 (EQ) FRÖ 00:48 43 Tom Nilsson (5)
Assist: 88 Malte Strömwall (22), 12 Max Friberg (25)

Period 2

2-0 (EQ) FRÖ 14:19 88 Malte Strömwall (13)
Assist: 75 David Edstrom (9)

3-0 (EQ) FRÖ 15:31 88 Malte Strömwall (14)
Assist: 12 Max Friberg (26), 26 Isac Heens (6)

Period 3

4-0 (PP1) FRÖ 05:03 12 Max Friberg (13)
Assist: 21 Jere Innala (12), 7 Henrik Tömmernes (19)

4-1 (PP1) MODO 09:56 25 Sam Vigneault (6)
Assist: 6 Daniel Brickley (13)

Highlights

2024-03-02
Frölunda HC - MoDo Hockey

Det tog inte ens en minut innan Frölunda tog ledningen genom Tom Nilsson i matchen mot MoDo. Snacka om att sätta tonen direkt - och en riktig drömstart för göteborgarna i 80-årsfirandet. Bara minuter senare var Tom Nilsson nära igen, men dubbla stolpträffar och en puck glidandes på mållinjen stoppade honom från att ge Frölunda en tvåmålsledning. Frölunda fortsatte pressa på, men ställningen 1-0 stod sig till första periodvilan. 

MoDo lyckades sätta ett större tryck på Frölunda i upptakten av andra perioden. Gästernas intensitet tvingade Roger Rönnberg till att ta en tidig timeout, för att få stopp på MoDos klara spelövertag.  Timeouten gav resultat då Frölunda hittade tillbaka till sitt lugna spel och tog över mer och mer ju längre perioden gick. De lyckades dessutom utöka sin ledning till både 2-0 och 3-0, där Malte Strömwall stod för båda målen inom loppet av dryga minuten. 

I tredje perioden fick MoDo rejält med boxplaybekymmer. I jakten på reducering förbättrade man inte sina odds när man tog dubbla utvisningar efter varandra. De visade sig bli kostsamma när Max Friberg satte 4-0 i powerplay. Frans Tuohimaa stod sedan för en monsterparad när MoDo jagade reducering. Med drygt 10 minuter kvar sprack däremot Tuohimaas nolla när MoDo reducerade till 4-1. Målet gav energi till gästerna och man var otroligt nära ytterligare reducering, men Frölunda kunde hålla undan. De fick fira 80-årskalaset med en betryggande 4-1 seger mot MoDo.

_____________________________

Sagt om matchen

– Fint att ha den historien i ryggen och det gav oss energi och kraft här i matchen. Vi avslöjar dem ett par gånger med att vinna kamper och bryter lite mönster och då dyker det upp lägen, sammanfattar Max Friberg efter slutsignal.

– Vi är inte redo för match, vi gör en skitdålig första period. Det är ingen bra match och det saknas energi tycker jag, kommenterar Mattias Karlin om sitt MoDos insats till TV4 Play.

I punktform

- Frölunda HC firade idag att de haft igång sin ishockeyverksamhet i 80 år! Innan nedsläpp hölls en kortare ceremoni för 80-årsfirandet.

- Firandet i ära så var Scandinavium självklart fullsatt och bjöd på magisk inramning och göteborgarna spelade dessutom i specialdesignade retrotröjor.

- Storebror Christian Folin (Frölunda), mötte i eftermiddag lillebrorsan Niklas Folin (MoDo). Då startade de båda matchen genom att teka mot varandra där Christian var den som vann. 

- Malte Strömwall gjorde två mål i andra perioden inom loppet av drygt en minut. 

- Danny O'Regan saknades för MoDo då han i torsdags åkte hem till Nordamerika för att bli pappa. 

- Max Friberg tangerade sitt målbästa för en SHL-säsong när han gjorde sitt 13:e mål för den här säsongen. 

Kommande matcher

Frölunda: Linköping hemma, tisdagen den 5 mars

MoDo: Luleå hemma, tisdagen den 5 mars

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners