Rögle studsade tillbaka och vann på straffar mot Luleå

Publicerad: 2024-03-02
#LHFRBK
Luleå skrinnade ut i retrotröjor inspirerade av 1984 års tröja i dagens match mot Rögle, eftersom klubben firade 40 år sedan de gick upp i SHL (dåvarande Elitserien). Då blev det en otroligt jämn match genom samtliga perioder. 1-1 på tavlan efter 60 minuter tog matchen till förlängning och senare straffar. Där var det bara gästerna som lyckades göra mål och Rögle tog därmed bonuspoängen efter en 1-2 seger på straffar mot Luleå.

Period 1

-

Period 2

1-0 (EQ) LHF 04:29 5 Marcus Hardegård (6)
Assist: 67 Linus Omark (24), 96 Pontus Andreasson (15)

1-1 (PP1) RBK 16:18 8 Linus Sandin (12)
Assist: 37 Albin Sundsvik (6), 10 Rodrigo Abols (12)

Luleå Hockey - Rögle BK

Matchupptakten blev jämn mellan Luleå och Rögle där båda lagen skapade lägen och det blev ett böljande spel över hela banan. De riktigt vassa målchanserna saknades däremot när båda lagen satte sin defensiv och första perioden slutade mållös - där Luleå vann skotten med 7-4.

Luleå inledde mittenakten i powerplay, men någon utdelning på målkontot blev det inte. Det numerära överlaget gav dock ett spelövertag som Luleå bar med sig in i fem mot fem spelet, vilket till slut resulterade i ett första mål. Marcus Hardegårds skott letade sig förbi både täckning och skymning för 1-0 Luleå. Rögle fick en chans in i matchen när Luleå drog på sig en tvåminutare, men Rögle fick inte iväg de vassa skotten och Matteus Ward kunde enkelt avfärda de han fick emot sig. Det krävdes en ytterligare chans i powerplay för att Rögle skulle lyckas kvittera. På backhand slog Linus Sandin in sin egen retur och efter två spelade perioder var det fortfarande lika, men på ett.

Tredje akten blev föga överraskande precis lika jämn som de inledande två perioderna och innehöll knappt några skott på mål alls. I slutskedet fick Rögle däremot en otrolig chans (i boxplay), men Matteus Ward räddade Albin Sundsviks friläge. Matchen gick sedan till förlängning där båda lagen hade fina lägen att avgöra, men det krävdes straffar för ett avgörande. Där lyckades bara Rögle göra mål och tog således med sig bonuspoängen hem till Ängelholm efter slutresultatet 1-2.

_____________________________

– Smakar lite illa tycker jag, vi börjar hyggligt i första men med en dålig andra sen. I tredje skapar de absolut ingenting, men jag vet inte hur mycket vi skapar heller. Vi har inte samma tryck i spelet idag som tidigare, sa Luleåkaptenen Erik Gustafsson efter slutsignal.

– Väldigt sköna poäng. Nu är det bara att fortsätta tugga vidare och jobba på. Ner med axlarna och ut o ha kul gäller nu, summerar tvåmålsskytten Linus Sandin till TV4 Play efter Rögles seger.

- Linus Sandin gjorde Rögles enda mål under ordinarie tid och var den som stod för den matchvinnande straffen i straffläggningen.

- Även Rögles Rodrigo Abols satte sin straff.

- Marcus Hardegård gjorde Luleås mål under ordinarie speltid.

- Luleå spelade idag i "retroställ" med inspiration från tröjorna säsongen 1984 när man gick upp i SHL (dåvarande Elitserien).

- I Rögle spelade Brady Ferguson sin 200:e SHL match, där samtliga matcher kommit i Rögledressen.

- Båda lagen bytte målvakt sen matcherna i torsdags. Matteus Ward startade för Luleå medan Christoffer Rifalk startade för Rögle.

Luleå: MoDo borta, tisdagen den 5 mars

Rögle: Leksand hemma, tisdagen den 5 mars