Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Marian Studenic

Publicerad: 2024-10-11
#DISCIPLINÄRENDE
Färjestads spelare Marian Studenic fälls för Illegal check to the head i gårdagens match mellan Färjestad och Frölunda av Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 9.37 av första perioden så sker det en Checking to the head av Färjestads-spelaren nr 98 Marian Studenic. Frölunda-spelare åker ut mot långsargen och spelar iväg pucken. Studenic kommer med fart och tacklar Frölunda-spelaren i huvudet med en uppåtgående rörelse. Höger armbåge träffar Frölunda-spelaren i huvudet. Alternativ bestraffning är Elbowing.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. 11 oktober 2024 t.o.m. 15 oktober 2024. Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher.

Böter

30 717 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Nämnden finner det utrett att Marian Studenic gjort sig skyldig till Illegal check to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: 

• Tacklingen, som är sen och sker med en uppåtgående rörelse, utförs med armbågen mot huvudet.

• Skaderisk.

• Kraften i tacklingen är något reducerad.

Hela beslutet 

Rättelse

Disciplinnämnden rättar sitt beslut i ärende D-SIF-019574 2024-10-11 avseende Marian Studenic på så sätt att avstängningen ska gälla fr.o.m. 11 oktober 2024 t.o.m. 15 oktober. I övrigt står beslutet fast.

Färjestad har angett att Färjestad spelar match i CHL den 15 oktober 2024 och att Marian Studenics avstängning därför kommer att motsvara fler matcher än Disciplinnämnden avsett med sitt beslut. Disciplinnämnden finner därför att det finns skäl att rätta beslutet på sätt som följer ovan.

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners