Leksand vände och vann

Publicerad: 2024-01-11
#MODOLIF
Leksand tog säsongens tredje seger mot MoDo och denna gång var det på bortaplan. Dalkarlarnas Justin Kloos avgjorde i förlängningen och gästerna tog således extrapoängen.

Period 1
0-1 LIF 07.03 (EQ) 38 Olle Alsing (3)
Assist: 34 Peter Cehlarik (18), 33 Eddie Larsson (6)

0-2 LIF 10.18 (EQ) 28 Justin Kloos (4)
Assist: 16 Felix Unger Sörum (6)

1-2 MoDo 13.02 (PP1) 23 Josh Dickinson (9)
Assist: 29 Mikkel Aagaard (10), 17 Riley Woods (12)

Period 2
2-2 MoDo 07.15 (PP2) 6 Daniel Brickley (3)
Assist: 10 Sampo Ranta (9)

3-2 MoDo 18.59 (EQ) 19 Erik Jinesjö Karlsson (2)
Assist: 33 Kristians Rubins (5), 22 Adam Pettersson (2)

Period 3
3-3 LIF 07.04 (EQ) 34 Olle Alsing (4)
Assist: 12 Kalle Östman (11), 15 Max Veronneau (16)

Period 4
3-4 LIF 01.59 (PP1) 28 Justin Kloos (5)
Assist: 24 Lucas Elvenes (20), 8 Matt Caito (10)

MoDo kom ut starkt och var inställda på att ta tag i taktpinnen. Gästerna från Dalarna jobbade sig bitvis in i matchen och fick utdelning efter ett längre anfall. Peter Cehlarik spelade fram till Olle Alsing, varav Leksandsbacken kunde hitta nät från blålinjen. Dalkarlarna snurrade senare vidare på det och kunde senare utöka genom Justin Kloos, vilket innebar 2-0. Kort därefter förvaltade MoDo spel i numerärt överläge och Josh Dickinson reducerade.

Till mittperioden tillbringade hemmalaget ytterligare tid i numerärt överläge. Bland annat genom ett 5 mot 3-läge och det tog de rödklädda vara på, när backen Daniel Brickley kunde sätta dit kvitteringspucken, innan Erik Jinesjö Karlsson gjorde 3-2 med dryga minuten kvar av perioden för MoDo.

Ett pånyttfött Leksand kom ut till den tredje perioden och startade starkt. Dalalaget förde perioden och fixade en kvittering genom Olle Alsing, vilket stod sig perioden ut. Väl framme i förlängningen fick Leksand sitt första powerplay för matchen och Justin Kloos, kunde se till att masarna lade beslag på bonuspoängen.