Östman segerorganisatör – med 100:e SHL-poängen

Publicerad: 2024-03-12
#LIFTIK
Leksand tog åttonde raka segern när Timrå besegrades med 2-1. Det matchavgörande målet gjordes av Kalle Östman – och det var hans 100:e SHL-poäng i karriären.

Period 1

03.01 1-0 (EQ) LIF 13 Jon Knuts (4)
Assist: 28 Justin Kloos (17), 38 Olle Alsing (17)

Period 3

03:48 2-0 (EQ) LIF 12 Kalle Östman (15)
Assist: 7 Marcus Karlberg (8), 4 Lucas Lagerberg (1)

11:43 2-1 (EQ) TIK 9 Didrik Strömberg (1)
Assist: 33 Albin Lundin (6), 91 Magnus Pääjärvi (9)

Leksand kom till den avslutande grundserieomgången med sju raka vinster i ryggen och det formtoppade dalalaget kunde knappast ha fått en bättre start mot Timrå. Redan efter tre minuter satte Jon Knuts 1-0 efter ett fint anfall av hemmalaget. En ledning som Leksand höll perioden ut. Närmast en kvittering var Timråforwarden Panu Mieho när han fick ett öppet läge i slottet, men han fick inte in pucken bakom Mantas Armalis.

Timrå inledde mellanperioden bra och hade några byten där de skapade lite tryck framåt. Annars var det ingen sprakande andraperiod i Tegera Arena. Skottstatistiken blev 6-7 och det var få riktigt heta målchanser.

Leksand inledde period tre på samma sätt som i den första – det vill säga med att göra mål efter drygt tre minuter. Några minuter senare var det så när att det även kom ett 3-0-mål. Jon Knuts hade mer eller mindre öppet mål, men Jacob Johansson hann över. Kort senare kom i stället en reducering när Didrik Strömberg tryckte in pucken. Närmare än så kom dock aldrig Timrå.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Bra pass och bra mål. Jag har varit borta ett tag och man vill gärna in i grejerna så fort som möjligt. Skönt att komma in i målprotokollet direkt, sa Leksands Jon Knuts, som öppnade målskyttet.

– Vi är för mycket upp och ner i prestationerna. Stundtals gör vi bra grejer och spelar som vi kan. Emellanåt ger vi bort puckar på fel lägen och tar felbeslut, och ger dem chanser, sa Timrås Emil Pettersson efter två perioder.

– Lite avslaget. Vi spelar helt okej, men sedan börjar vi göra misstag och ge dem puckar. Det är något som måste bort, sa Timråkaptenen Anton Lander efter matchen.

I punktform

- Leksands åttonde raka vinst. Leksand kommer nu att möta Frölunda i kvartsfinal.

- Timrås tredje raka förlust.

- Efter att ha missat fyra raka matcher var Jon Knuts tillbaka – och han blev målskytt redan efter tre minuter.

- Kalle Östman nätade i tredje raka matchen – och det var hans 15:e fullträff för säsongen.

- Målet var Östman 100:e poäng i SHL.

- I sin åttonde SHL-match kom första poängen från Lucas Lagerberg. Han hade assist på 2-0-målet.

- I grundseriens sista match gjorde Timråbacken Didrik Strömberg sitt första mål.

Highlights

2024-03-12
Leksands IF - Timrå IK

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners