Pettersson sköt Timrå till seger - även Brynäs och Frölunda vann

Publicerad: 2024-09-13
Försäsong
Emil Pettersson sköt tre mål när Timrå tog en klar seger mot Leksand på bortaplan. Brynäs och Frölunda tog segrar mot MoDo respektive Malmö, medan Luleå föll i sitt genrep.

Leksand - Timrå 1-5

Det går inte leva på gamla meriter i hockey. Leksand vann med hela 7-1 mot Linköping tidigare i veckan, men under torsdagskvällen blev det en 1-5-torsk mot Timrå.

Medelpadingarnas stora härförare var Emil Pettersson som sköt tre av målen.

Timrå kan därmed summera en stark försäsong med sju segrar på åtta matcher.

– Jag tycker vi har gjort en riktigt bra försäsong. Det var väl första matchen mot Vasa som var lite svajig. Vi spelar med sådan intensitet och fart så det känns som att vi äger motståndarna. De får inte mycket luft, säger Timrå-målvakten Jacob Johansson till st.nu.

Leksand vann tre av sju kamper under försäsongen.

Målskyttar Leksand: Marek Hrivik
Målskyttar Timrå:
Emil Pettersson 3, Magnus Pääjärvi, Erik Walli Walterholm

Mer om matchen:

Brynäs - MoDo 4-1

Genrep, då tog Brynäs en solid 4-1-seger mot MoDo på hemmaplan.

Brynäs hade 2-0 efter 40 minuter, men MoDo 1-2-reducerade i början av den tredje perioden vilket skapade nerv i matchen. Då klev Anton Rödin fram och sköt 3-1 i powerplay, och bara några minuter senare fastställde Bobby Trivigno slutresultatet till 4-1.

– Det var en bra match. Skönt att spela mot ett SHL-lag för att se var vi stod. Vi spelade smart och höll oss till vårt system, säger Bobby Trivigno till klubbens hemsida.

Brynäs avslutade därmed försäsongen med tre raka segrar. MoDo, å andra sidan, inledde försäsongen med sex raka vinster, men har sedan förlorat de två senaste matcherna.

Målskyttar Brynäs: Jordan Schroeder, Viktor Persson, Anton Rödin, Bobby Trivigno
Målskyttar MoDo: Måns Carlsson

Malmö - Frölunda 2-3

Frölunda slog tillbaka Malmö med 3-2 efter en rafflande upplösning på bataljen.

Med minuten kvar att spela så kvitterade Malmö till 2-2 via Robin Hanzl. Det efter att Daniel Marmenlind lämnat buren och skåningarna spelat sex mot fem.

Men Frölunda fick ändå sista ordet. Med tretton sekunder kvar fixade Erik Thorell fram en straff, som han själv tog och förvaltade till ett matchvinnande 3-2-mål.

Frölunda kan därmed summera en försäsong som genererade fem segrar i sju matcher. Malmö har vunnit fyra av åtta matcher.

Målskyttar Malmö: Carl Persson, Robin Hanzl
Målskyttar Frölunda:
Linus Weissbach, David Edstrom, Erik Thorell

Luleå - Björklöven 4-5

Luleå förlorade sitt genrep på hemmaplan, där Björköven kunde vinna med 5-4.

Norrbottningarna hade både 2-0 och 3-2, men Löven vände runt på tillställningen och hade 5-3 i tredje perioden. Luleå kom inte närmare än en 4-5-reducering av Pontus Andreasson med fyra minuter kvar att spela.

– Vi har en okej start, sedan går vi ner i tempo. De spelar bra också, men alldeles för dålig insats från vår del, säger Pontus Andreasson till klubbens hemsida.

Målskyttar Luleå: Brendan Shinnimin, Linus Omark, Jonas Berglund, Pontus Andreasson