HÄFTIG VÄNDNING OCH SUCCÉSTART FÖR NYFÖRVÄRV UNDER FREDAGEN

Publicerad: 2023-08-12
Försäsong
Frölunda vände 0-2 till 5-2 Leksand, Oskarshamns Logan Hutsko gjorde fyra poäng mot Linköping och Timrå bortabesegrade Ässät. Det är några av rubrikerna från fredagens försäsongsmatcher – som vi går igenom här.

Frölunda HC-Leksands IF 5-2

Leksand fick en kanonstart mot Frölunda. Efter 3.47 hade dalalaget gått upp till 2-0 efter mål av Oskar Lang och Arvid Eljas. Men Frölunda och framförallt Jere Innala gav inte upp. Frölunda gjorde fyra mål inom loppet av nio minuter i den första perioden. I den andra perioden fastställde nämnde Innala slutresultatet till 5-2 via sitt andra mål för matchen.

Frölundas hemsida finns en längre matchrapport.

IK Oskarshamn-Linköping HC 6-3

Linköping hade ledningen med 1-0, 2-1 och 3-2, men det var Oskarshamn som vände och vann – och den store segerorganisatören var Logan Hutsko, som de två senaste säsongerna har spelat AHL-hockey med Charlotte Checkers. Han gjorde både 2-2 och 3-3 och hade dessutom två assist. Ett annat nyförvärv, Oscar Engsund, gjorde matchavgörande 4-3 när Oskarshamn vann med 6-3.

Oskarshamns hemsida finns en längre matchrapport och här kan ni höra vad LHC:s Fabian Wagner säger om matchen.

Ässät-Timrå IK 1-4

Timrå inledde försäsongen med att bortabesegra finska Ässät med 4-1. Som så många gånger tidigare var det Anton Lander som visade vägen. Timråkaptenen gjorde 1-0, men finländarna fick in en kvittering innan första perioden var över. Några fler mål släppte dock inte Tim Juel förbi sig och framåt kunde Timrå göra ytterligare tre mål, varav det sista kom i öppen kasse.

Här kan ni höra vad Timrås Filip Hållander, som gjorde ett av målen, säger om matchen.

Piteå Hockey-Luleå Hockey 7-6

Luleå Hockey spelade DM-final mot Piteå, och redan innan pucken släpptes hade Piteå en 6-0-ledning. Detta eftersom att regelverket i Distriktsmästerskapen säger att det är tre bonusmål per nivåskillnad i seriesystemet. Luleå åt sig dock sakta men säkert in i matchen målmässigt och 15 minuter in i period tre kom Luleås sjätte mål. Dock lyckades de inte fullborda vändningen, för med drygt två minuter kvar gjorde Piteå 7-6.

Luleås hemsida finns en intervju med Oscar Eklind.