Lindbom spikade igen, Färjestad vann över Örebro

Publicerad: 2023-11-18
#FBKÖRE
Både Färjestad och Örebro hade förlorat sina två senaste matcher. Ikväll möttes de i ett hett rivalmöte i Karlstad och det var hemmalaget som var det vassare laget. Carl Lindbom höll nollan och ett stabilt spelande Färjestad tog tre poäng via 3-0.

Det var tätt och kampfyllt under första perioden. Mållöst, 6-8 i skott och chanser till powerplayspel för båda lagen utan att påverka målprotokollet.

Men i andra tog det bara några minuter innan Färjestad tog ledningen. Mattias Göransson höll sig framme och stötte in en retur från nära håll. Hemmalaget spelade sedan riktigt starkt och pressade ner Örebro i egen zon. Jonas Arntzen i gästernas kasse hade att göra - och gjorde det bra. Örebro kämpade och slet och jobbade sig tillbaka alltmer, men hemmaledningen med 1-0 stod sig perioden ut.

Örebro som kom till matchen med sviktande formkurva fick en större uppförsbacke när Victor Ejdsell satte 2-0  en bit in i tredje. Färjestad var tuffa att komma in på mål på, och längst bak stod en säker Carl Lindbom. Örebro testade med att ta ut målvakten med fyra minuter kvar, men kom aldrig nära. August Tornberg satte istället 3-0 i den öppna kassen och spikade slutresultatet.

Målen

Period 1

--

Period 2

2:59 FBK 1-0 (EQ) 28 Mattias Göransson (2)
Assist: 59 Linus Johansson (5)

Period 3

7:12 FBK 2-0 (EQ) 14 Victor Ejdsell (6)

18:17 FBK 3-0 (EQ) 52 August Tornberg (1)

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt från matchen

– Vi skapar inte nog idag för att vinna den här matchen, vi behöver hitta ett sätt att bli spetsigare, sa Örebros tränare Johan Hedberg till TV4 Play. 

- Det kändes bra idag, gubbarna städade bra framför mig så att jag kunde se puckarna, sa Färjestads målvakt Carl Lindbom.

I punktform

- Färjestad saknade senast Magnus Nygren och Örebro Samuel Johannesson, varsin backstjärna. Av dessa var Nygren tillbaka idag medan Johannesson fortfarande saknades.

- Serieledande Färjestad satte i och med segern punkt för en två matcher lång förlustrad.

- Sett till de sex senaste matcherna är Örebro formsvagast i ligan. De har tagit två poäng under den perioden.

- Färjestad har tagit poäng i åtta av nio hemmamatcher, varav de har vunnit sju.

Kommande matcher

Färjestad: Malmö hemma, torsdagen den 23 november

Örebro: MoDo hemma, torsdagen den 23 november

2023-11-18
Färjestad - Örebro

Martin Bergh
SHL:s huvudpartners