VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-09-04
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Georg Weigelt bytt Linköping mot Kristianstad och Nick Shore har skrivit tryout-kontrakt med Carolina Hurricanes.

Från HV71 till NHL-tryout

Nick Shore anslöt till HV71 i slutet av förra säsongen och han hade en nyckelroll när Jönköpingslaget lyckades klättra upp över kvalstrecket.  Den amerikanske centern gjorde 18 poäng (5+13) på 25 SHL-matcher. Nu ska 30-åringen försöka slå sig in i NHL igen. Han har nämligen skrivit på ett tryout-kontrakt med Carolina Hurricanes. Shore har under karriären spelat 299 NHL-matcher, och han har representerat följande klubbar: Los Angeles Kings, Ottawa Senators, Calgary Flames, Toronto Maple Leafs samt Winnipeg Jets.

SUVAD MRKONJIC / Bildbyrån

Förra säsongen spelade Nick Shore i HV71. Nu ska han försöka slå sig in i NHL.

Från LHC till Kristianstad

Fyra säsonger i rad har Georg Weigelt tillhört Linköping och han debuterade i SHL säsongen 2020/21. Totalt har det blivit drygt 60 matcher i högstaligan för Weigelt, men förra säsongen tillbringade han mestadels på lån i Vita Hästen. Nu har 20-åringen gjort klart med en ny klubb. Han kommer att representera Kristianstad i HockeyEttan.

14 försäsongsmatcher

SHL-premiären närmar sig med stormsteg. Mindre än två veckor återstår till första nedsläpp och lagen håller som bäst på att förbereda sig. Den gångna veckan spelades 14 försäsongsmatcher med SHL-intresse. Exempelvis tog Timrå hem SCA-cupen och Rögle besegrade Oskarshamn med 5-0. Hela försäsongsschemat har ni här – och det uppdateras löpande med resultat. 

Anton Bengtsson jublar efter ett mål mot Oskarshamn.

CHL har dragit igång

I veckan startade CHL och tre SHL-klubbar är med i turneringen – Skellefteå, Färjestad samt Växjö. Samtliga tre klubbar segrade i första omgången. Växjö följde upp det med vinna en sprakande målfest efter straffar mot Stavanger. Däremot blev det förluster för Färjestad och Skellefteå i den andra omgången.

Henrik Dahlin

Oskar Vuollet, 17, nätade för Skellefteå i fredagens CHL-match.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners