MoDo vann i Malmö - hattrick av Mikkel Aagaard

Publicerad: 2023-11-18
#MIFMODO
MoDo tog sin tredje raka seger i SHL efter en fin insats i Malmö. Mikkel Aagaard är glödhet och satte ett hattrick i segern som skrevs till 4-3.

Form- och tempostarkt i inledningen och det var Malmö som tog ledningen efter att Johan Olofsson styrde in 1-0 bakom Lassi Lehtinen i bortakassen. Efter det fick MoDo chansen i numerärt överläge och då slog han till - den notoriske målskytten Mikkel Aagaard, på en retur, och vi har 1-1 efter första perioden.

Malmö inledde andra bra med spel i anfallszon, men MoDo var giftiga i omställningarna och hade två fina lägen under de inledande tre minuterna.

Frilägen för det lag som spelade i numerärt underläge var annars ett återkommande fenomen i matchen, där båda lagen fick sådana chanser.

Men det var under just ett numerärt överläge som MoDo tog ledningen, återigen genom Mikkel Aagaard som verkligen hittat målformen på slutet. Sampo Ranta kryddade det med 1-3-målet med mindre än fem minuter kvar av perioden, men Malmö hann reducera innan pausvilan genom Lauri Pajuniemi.

Men MoDo repade sig i pausen och Aagaard var inte mätt på att göra mål. Efter att Malmö missat att spela ut pucken ur egen zon hamnade den hos dansken, och i den form han är i är det en mardrömssituation för motståndarna. Ett kliniskt avslut och det var 2-4 på tavlan.

Men Malmö är i fin form, och har sina giftiga finska spelare. Janne Kuokkanen bombade in 3-4 i powerplay och det var tajt igen.

Malmö tog ut målvakten med tre minuter kvar och skapade en del kalabalik och ett rungande ribbskott av Pajuniemi. Men MoDo kämpade in segern och tre poäng i slutskedet.

Till matchens liveuppdateringar.

Målen

Period 1

13:02 MIF 1-0 (EQ) 8 Johan Olofsson (3)
Assist: 17 Johan Ivarsson (3), 23 Christoffer Forsberg (7)

16:35 MoDo 1-1 (PP1) 29 Mikkel Aagaard (9)
Assist: 23 Josh Dickinson (8), 40 David Bernhardt (4)

Period 2

6:12 MoDo 1-2 (PP1) 29 Mikkel Aagaard (10)
Assist: 40 David Bernhardt (5), 17 Riley Woods (10)

15:15 MoDo 1-3 (EQ) 10 Sampo Ranta (2)
Assist: 11 Danny O'Regan (4)

19:05 MIF 2-3 (PP1) 48 Lauri Pajuniemi (6)
Assist: 9 Alan Quine (5), 63 Fredrik Händemark (9)

Period 3

01:51 MoDo 2-4 (EQ) 29 Mikkel Aagaard (11)
Assist: 17 Riley Woods (10)

6:30 MIF 3-4 (PP1) 22 Janne Kuokkanen (7)
Assist: 9 Alan Quine (6), 48 Lauri Pajuniemi (6)

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt från matchen

– Rätt okej match ändå. Vi faller in i deras böljande spel och det gynnar dem mer än oss, sa Malmös Fredrik Händemark till TV4 Play efter matchen.

– Riktigt stolt över att ta tre poäng här. Vi skapar lägen och spelar simpelt. Det handlar om att vinna matcher. Jag har alltid tyckt om att göra mål, tycker det är det roligaste som finns och tränar hårt på det varje dag. , sa MoDo:s

- Mikkel Aagaard har gjort åtta mål på de sex senaste matcherna. Elva totalt.

- David Bernhardt och Riley Woods med två assist.