VÄXJÖ OCH FÄRJESTAD INLEDDE CHL MED BORTASEGRAR

Publicerad: 2023-09-01
CHL
Både Färjestad och Växjö fick en bra start på CHL. Lakers tog en komfortabel 5-1-seger borta mot Pelicans medan Färjestad åkte till Norge och besegrade Stavanger med 4-2.

Pelicans-Växjö Lakers 1-5

Växjö fick en smakstart på CHL. Nyförvärvet Marcus Sylvegård öppnade målskyttet drygt fyra minuter in i matchen. En ledning Joachim Blichfeld utökade, men Pelicans fick in en reducering genom den förre Malmöspelaren Lars Bryggman. Därefter gick dock Lakers ifrån. Smålänningarna gjorde ytterligare tre mål och vann således med 5-1. Noterbart är att Joachim Blichfeld blev tvåmålsskytt för Lakers.

Stavanger Oilers-Färjestad BK 2-4

Även Färjestad inledde CHL med en bortaseger. Även om det var norrmännen som tog ledningen, men Joel Nyström stod för en viktig kvittering när endast 22 sekunder återstod av den första perioden. August Tornberg gjorde sedan 2-1 och nyförvärvet David Tomasek satte 3-1 – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. För Färjestad vann till slut med 4-2. I målet räddad Carl Lindbom 23 av 25 skott.