SELLGRENS DUBBEL BAKOM LULEÅSEGER

Publicerad: 2023-09-28
#LHFHV71
HV71 började matchen mot Luleå bra, men sen var det inte mycket som funkade för smålänningarna. Luleå gasade ifrån och vann till slut komfortabelt med 5-2.

Period 1

0-1 HV71 05:11 (EQ) 21 Mattias Tedenby (1)

1-1 LHF 10:35 (PP1) 27 Oskari Laaksonen (1)
Assist: 29 Erik Gustafsson (1), 11 Nikola Pasic (3)

2-1 LHF 14:47 (EQ) 19 Mario Kempe (1)
Assist: 11 Nikola Pasic (4), 10 Einar Emanuelsson (1)

Period 2

3-1 LHF 34:49 (PP1) 43 Oscar Eklind (1)
Assist: 19 Mario Kempe (3), 27 Oskari Laaksonen (3)

4-1 LHF 39:42 (EQ) 23 Jesper Sellgren (1)

Period 3

4-2 HV71 44:03 (PP1) 56 Fredrik Forsberg (2)
Assist: 26 Tommi Tikka (2), 28 Joonas Nättinen (1)

5-2 LHF 49:02 (EQ) 23 Jesper Sellgren (2)
Assist: 43 Oscar Eklind (1), 27 Oskari Laaksonen (4)

Det var bortalaget HV71 som tog ledningen i matchen när Mattias Tedenby gick runt på vänstersidan och lyckades lura Joel Lassinantti. Resten av perioden var Luleås, inte minst tack vare flera powerplays. Det var också i numerärt överläge hemmalaget kvitterade, innan Mario Kempe slog till med sitt första mål i Luleå till 2-1.

Det spelmässiga övertaget accentuerades i den andra perioden, där det mesta handlade om Luleås jakt på mål. Det krävdes dock ett numerärt överläge för att det skulle hända, och då var det nyförvärvet Oscar Eklind som med en studspuck lyckades sätta dit 3-1. Luleå fortsatte ånga på, och med bara sekunder kvar av andra perioden lyckades de rödklädda utöka ledningen en gång till genom backen Jesper Sellgren.

I den tredje perioden fick HV71 lite kontakt efter Fredrik Forsbergs powerplaymål, men Jesper Sellgren såg effektivt till att släcka det hoppet med sitt andra för matchen vilket gav slutresultatet 5-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi jobbar oss in i matchen och kontrollerar största delen av matchen. Vi skapar flest chanser och ska vinna matchen, sa tvåmålsskytten Jesper Sellgren till TV4.

– Det är inte tillräckligt bra för att vinna. Luleå är ett tufft lag att möta, de är bra på att sätta press och då behöver vi hjälpa varandra bättre. Vi har gjort bra matcher i inledningen och två dåliga nu, så vi får ruska upp oss, ansåg HV71:s tränare Tomas Montén.

Se highlights här

- Mario Kempe gjorde första SHL-målet sedan 6 mars 2014.

- Johannes Käck gjorde sin 600:e match som linjedomare i SHL.

- Oskari Laaksonen gjorde sitt första SHL-mål i karriären och hade tre poäng i matchen.

- Jesper Sellgren stod för två mål från sin backplats.

- Det är på dagen sex år sedan HV71 senast vann i Luleå.