Lindberg upp i poängligatopp när Skellefteå vann

Publicerad: 2024-03-02
#TIKSKE
Efter en smått galen andra period mellan Timrå och Skellefteå kunde bortalaget dra det längsta strået i slutperioden. Matchen slutade 3-5, mycket tack vare Skellefteås Oscar Lindberg som gjorde två mål och en assist och gick upp i poängligatopp.

Period 1

0-1 SKE 06:01 (EQ) 40 Anton Heikkinen (10)
Assist: 96 Rickard Hugg (20), 24 Oscar Lindberg (30)

Period 2

1-1 TIK 31:59 (EQ) 51 Anton Lander (8)
Assist: 57 Anton Wedin (12), 29 Filip Hållander (17)

1-2 SKE 33:08 (EQ) 24 Oscar Lindberg (15)

2-2 TIK 36:46 (EQ) 78 Robin Hanzl (7)
Assist: 14 Emil Pettersson (19), 6 Joonas Lyytinen (4)

3-2 TIK 37:13 (EQ) 15 Panu Mieho (5)

3-3 SKE 38:08 (EQ) 8 Petter Granberg (2)

Period 3

3-4 SKE 51:03 (EQ) 29 Dylan Sikura (9)
Assist: 14 Andreas Johnson (10), 22 Jonathan Johnson (21)

3-5 SKE 57:35 (EQ) 24 Oscar Lindberg (16)
Assist: 96 Richard Hugg (21), 52 Arvid Lundberg

Timrå öppnade matchen piggt och Panu Mieho hade ett friläge - men Gustaf Lindvall räddade. I stället för hemmaledning kunde Anton Heikkinen stöta in 0-1 på en retur, mycket påpassligt. Skellefteå förde spelet och hade mest offensiv zontid i den första perioden, och kunde gå till pausvila i ledning.

Den ledningen blev man av med i mitten av den andra perioden, när Timrå svarade med ungefär samma mynt som vid 0-1. Filip Hållander la en puck på mål, och efter lite studsar kunde kapten Anton Lander skicka in 1-1 längs isen. Den glädjen blev dock kortvarig. Dryga minuten senare stod Oscar Lindberg för ett läckert solomål där han chippade pucken förbi sin back och sen lurade Jacob Johansson i målet. Men den andra perioden skulle visa sig ha mycket kvar att bjuda på. Först ännu en scenförändring genom två snabba hemmamål som chockade gästerna när Timrå gick från 1-2 till 3-2. Sen kom ytterligare ett snabbt svar från gästerna när Petter Granberg skickdade in en puck som gick via Timråben och in.

Det var hemmalaget som skapade mest i den tredje periodens inledning. Inte minst Anton Lander hade ett superläge, men då stod Gustaf Lindvall för en benparad av den högre skolan (tyvärr tvingades han senare i perioden utgå). Timrå-greppet hårdnade, speciellt när hemmalaget fick spela powerplay. Skellefteå krånglade sig emellertid ur greppet, och direkt efter att ha blivit fulltaligt satte Dylan Sikura 3-4 direkt efter en tekning. Mot slutet stängde bortalaget matchen i tom kasse.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi gör en hel del riktigt bra grejer, men mycket slarv som leder till deras mål. Det är riktigt surt, sa en besviken Emil Pettersson till TV4.

– Vi möter ett starkt Timrå med många offensivt duktiga spelare, så det var starkt att vinna.

- Skellefteå har nu vunnit åtta av sina nio senaste matcher.

- Pär Lindholm gjorde sin 300:e SHL-match.

- Anton Heikkinen bröt en 14 matcher lång måltorka.