Blichfeld hjälte när Växjö vann på nytt mot Frölunda

Publicerad: 2023-11-23
#FHCVLH
Växjö hade på förhand fem raka segrar mot göteborgarna. När pucken släpptes i Scandinavium var det en matchbild som präglades av tuffa närkamper och intensivt spel. Som en jämn match sig bör, räckte inte 60 minuters speltid till. I förlängningen stegade Joachim Blichfeld fram med sitt andra mål för aftonen och sköt därmed hem 3-2 segern för Växjö.

Period 2

1-0 (EQ) FHC 13:18 2 Christian Folin (1)
Assist: 12 Max Friberg (9), 18 Linus Öberg (4)

2-0 (EQ) FHC 18:28 43 Tom Nilsson (1)
Assist: 75 David Edstrom (6), 2 Christian Folin (6)

2-1 (EQ) 19:43 27 Martin Lundberg (2)
Assist: 28 Hugo Gustafsson (4), 51 Emil Sylvegård (2)

Period 3

2-2 (EQ) VLH 16:07 86 Joachim Blichfeld (6)
Assist: 87 Robert Rosén (3)

Period 4

2-3 (PP1) VLH 02:22 86 Joachim Blichfeld (7)
Assist: 94 Joel Persson (12), 13 Dylan McLaughlin (5)

Kvällens möte mellan giganterna Frölunda och Växjö  inleddes intensivt, men utan några heta lägen. Frölunda skapade periodens hetaste målchans, men Emil Larmi sträckte ut vänsterbenet så långt han bara kunde och räddade med skridskoskenan. 

Det blev en hel del spel i special teams i mittenakten. Trots flertalet chanser i powerplay ville inte pucken in för något av lagen. Mycket tack vare två stabila målvaktspjäser i form av Emil Larmi och Lasse Johansson. Till slut kom ledningspucken när Christian Folin laddade bössan med ett hejdundrande slagskott för 1-0. Storspelande Larmi stod sedan för en riktig groda när Tom Nilsson utökade till 2-0 för Frölunda. Växjö skulle dock kontra på det insläppta målet direkt. Martin Lundberg reducerade till 2-1, blott 15 sekunder efter Frölundas mål.

Växjö låg på ivrigt för en kvittering, men Lasse Johansson visade upp ett otroligt lugn mellan stolparna. Minutrarna försvann fort i den tredje perioden efter ytterst få avblåsningar, men sedan kom ett mål. Kvitteringen var ett faktum med knappt 4 minuter kvar av ordinarie speltid, när Växjös Joachim Blichfeld gjorde 2-2. Efter tre spelade perioder krävde matchen förlängning. Där klev Blichfeld fram med sitt andra mål för kvällen och fullbordade 3-2 segern för Växjö.

Highlights

2023-11-23
Frölunda-Växjö

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Jag är inte imponerad av Växjö idag. Riktigt jävla irriterad. Så här kan det inte gå till, kommenterade en rosenrasande Roger Rönnberg direkt efter slutsignal.

– Alltid skönt att göra mål och hjälpa laget till en vinst. Jag fick lite fler byten desto längre matchen gick så det var skönt. Man får bra självförtroende när man gör mål så det känns jättebra att få göra 2 mål, summerar en nöjd matchhjälte, Joachim Blichfeld, till TV4 Play.

I punktform

- Växjö tog sin fjärde raka seger i SHL och sin sjätte raka seger mot just Frölunda. 

- Joel Persson förlängde sin poängsvit till fem matcher.

- Joachim Blichfeld blev stor hjälte med kvitteringsmålet till 2-2 för att sedan pricka in 3-2 avgörandet 2 minuter och 22 sekunder in i förlängningen.

- Christian Folin gjorde sitt första mål för säsongen och så gjorde även backkollegan Tom Nilsson i Frölunda.

- I veckan blev även Jayden Halbgewachs klar för Frölunda. Han var med och vann SM-guld med Växjö ifjol, men fanns inte med i kvällens trupp.

Kommande matcher

Frölunda: Timrå hemma, lördagen den 25 november

Växjö: HV71 hemma, lördagen den 25 november

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners