Frölunda inkasserade femte raka segern

Publicerad: 2024-03-12
#FHCSKE
Scandinavium fick avsluta grundserien med ett riktigt toppmöte mellan Frölunda och Skellefteå. Då var det länge jämnt, men i tredje perioden gjorde Frölunda ett ryck och gick upp i en 4-1 ledning. Skellefteå lyckades reducera, men Frölunda kunde avsluta grundserien i dur när Skellefteå besegrades med 4-2. Stor segerorganisatör blev Erik Thorell med ett mål och dubbla assist.

Period 1

1-0 (EQ) FHC 04:53 32 Noah Hasa (3)
Assist: 86 Erik Thorell (6)

1-1 (PP1) SKE 18:29 43 Filip Sandberg (12)
Assist: 96 Rickard Hugg (24), 24 Oscar Lindberg (32)

Period 2

2-1 (EQ) FHC 06:04 86 Erik Thorell (2)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (22), 31 Nicklas Lasu (14)

Period 3

3-1 (EQ) FHC 05:44 21 Jere Innala (16)
Assist: 22 Linus Nässén (15), 17 Isac Born (9)

4-1 (EQ) FHC 07:29 32 Noah Hasa (4)
Assist: 86 Erik Thorell (7), 18 Linus Öberg (7)

4-2 (EQ) SKE 10:31 96 Rickard Hugg (11)
Assist: 24 Oscar Lindberg (33), 44 Elias Salomonsson (10)

Highlights

2024-03-12
Frölunda HC - Skellefteå AIK

Frölunda fick en drömstart på matchen mot Skellefteå. Knappt fem minuter in i matchen vann Noah Hasa sin duell framför mål och kunde till synes enkelt vispa in en retur för ledning Frölunda. Göteborgarna fick känning på mer och fick även med sig en utvisning. I det efterföljande powerplayspelet stängde dock Skellefteå ner dem totalt, som inför ikväll hade nio raka matcher utan insläppt mål i boxplay. Gästerna dödade sedan av ytterligare ett boxplay innan man själva fick chansen till spel i numerärt överläge. Då ödslade man ingen tid och visade Frölunda hur man är effektiva i powerplay. Filip Sandberg prickade in 1-1 kvitteringen från nära håll och första perioden slutade därmed lika, trots att Frölunda vann skotten med klara 10-3.

Skellefteå inledde mittenakten bättre, men Frölunda lyckades återigen måla tidigt i perioden. Erik Thorells puck letade sig förbi Linus Söderström för matchens tredje nätrassel och 2-1 Frölunda. Gästande Skellefteå fick sedan åter chansen till spel i numerärt överläge, men den här gången blev det ingen utdelning och inte under ett tredje tillfälle heller. Frölunda behöll uddamålsledningen inför den tredje perioden.

I tredje perioden fick Frölunda inleda i powerplay, men Skellefteå fortsatte vara perfekta i sitt boxplay. I fem mot fem spelet var Frölunda desto svårare att stoppa. Framförallt om man plockar fram ett sådant prickskytte som Jere Innala gjorde när han utökade Frölundas ledning till 3-1. Allt såg ut att gå Frölundas väg, för bara dryga minuten senare gjorde Noah Hasa sitt andra mål för kvällen och Frölunda gick upp till en 4-1 ledning. Skellefteå visade dock att de inte var avhängda än, för 4-2 reduceringen skulle komma. I jakten på ytterligare reducering ådrog sig dock Skellefteå en utvisning, vilket försvårade läget. Man fick däremot ett friläge, men Frölundas Lasse Johansson klarade det inför ett Scandinavium som höll andan. Frölunda höll undan och vann med slutsiffrorna 4-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Nånstans landar jag med stolthet i hur det har laget utvecklas under säsongen. Jag är stolt över hur de äldre spelarna skolat in de yngre. Jag är väldigt stolt nu över den resan laget gjort. Serien var lite för kort däremot, jag hade hellre varit några placeringar upp i tabellen, kommenterar en nöjd Roger Rönnberg efter slutsignal.

– Okej, men inte mer. Stunder där vi spelar bra och stunder där vi inte spelar bra. Det är klart det är kul, ett kvitto på att man gör bra saker i anfallszon, det är klart det är kul, summerar Skellefteås Oscar Lindberg om matchen och även känslan kring segern i poängligan.

- Oscar Lindberg vinnar poängligan säsongen 23/24. Skellefteåspelaren noterades för dubbla poäng ikväll.

- Erik Thorell stod för tre poäng, ett mål och två assist för Frölundaspelaren.

- Skellefteås Jonathan Johnson spelade ikväll sin 200:e SHL-match.