Aagaard: "Försöker göra det lilla extra för supportrarna"

Publicerad: 2023-11-07
Intervju
SHL:s följare på sociala medier har sagt sitt: Mikkel Aagaard får inte tillräckligt med rubriker. Nu har det blivit dags för MoDos 28-årige dansk att äntligen få en. ”Jag vet inte om jag förtjänar fler rubriker, men det är roligt att höra att folk tycker det”, säger han i en intervju om vilka spelare i ligan han tycker förtjänar mer uppmärksamhet samt MoDos inledning på säsong.

I söndags lades ett inlägg ut på sociala medier där vi frågade följarna vilka spelare som ”förtjänar fler rubriker?” Svaren strömmade in och ett namn som återkom var MoDos danske forward Mikael Aagaard, som gör sin fjärde säsong i MoDo och första i SHL.

– Jag vet inte om jag förtjänar fler rubriker, men det är roligt att höra att folk tycker det, säger Aagaard.

En följare motiverade sin röst på Mikkel Aagaard på följande sätt: ”Total inlevelse. Både på plan och på läktaren. Dansk dynamit med glimten i ögat!” En annan motivering löd: ”Alltid positiv, leende och ser ut att ha så kul på isen hela tiden.”

– Det stämmer till hundra procent. Jag är en positiv och glad person och vill gärna uppfattas som det. Det är jätteroligt att folk på läktaren också ser det. Jag försöker göra det där lilla extra för supportrarna, som att tacka dem efter både förluster och vinster. Jag vet hur mycket MoDo betyder för folk och de spenderar sina tisdagar, torsdagar och lördagar med att stötta oss och det uppskattas verkligen.

Kan du känna att du få för lite cred för det du gör på isen?
– Jag upplever kanske att det är lite fram till och kring hur mycket cred man får, men det gör mig inget. Jag försöker att bli den bäste hockeyspelaren jag kan bli varje dag. Jag vet inte om jag är underskattad eller inte, men jag vet att jag är uppskattad bland våra supportrar, säger Aagaard.

CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Mikkel Aagaard har gjort sju mål den här säsongen.

Hyllar Riley Woods

När han själv ska få plocka ut en spelare som han tycker förtjänar fler rubriker faller valet på Riley Woods – den ende i MoDo som har gjort fler poäng än Aagaard i säsongsinledningen.

– Woods är jätteskicklig. Han driver spelet och skapar lägen ur ingenting. Han är skicklig på att vrida och vända. Han är bra på att bryta mönster och det kanske inte alltid uppmärksammas. Men han är också ny i ligan, och alla kanske inte tittar så noggrant på honom, men jag skulle säga att han är en toppspelare i SHL.

Om du ska plocka en spelare från ett annat lag som du tycker borde få mer uppmärksamhet, vem blir det?
– Filip Hasa i Frölunda. Han vågar ta för sig och är enormt duktig på blålinjen. Det är en utmaning att spela mot honom. Han gör bra kroppsfinter och är dessutom tuff och rejäl att spela mot.

Den danske landslagsmannen har gjort fem poäng på de fem senaste matcherna. Han är nu uppe på elva poäng på 16 matcher och med sju fullträffar är han målbäst i MoDo.

– Kul att visa att jag kan göra mål i SHL. De senaste sju, åtta matcherna har det gått bra och jag tar kliv för varje match. Jag vill bidra framåt, men även vara bra i egen zon. De sista matcherna har jag gjort både poäng och haft bra plus/minus, och det är roligt att kunna hjälpa laget, säger Aagaard.

Hans MoDo gick på uppehåll som tabellelva. De har fyra poäng upp till Luleå på sjätteplatsen samt fem poäng ner till HV71, som ligger på kvalplats.

– Starten var fantastisk. Kanske att det gick över förväntan. Överlag tycker jag att vi har spelat en rolig ishockey. Vi vågar spela den hockey som vi har lyckats med under Mattias Karlin. Samtidigt måste vi bli jämnare i spelet. Det går inte att kasta iväg matcher som vi har gjort med att starta matcher dåligt. Vi måste hitta ett sätt att spela i 60 minuter, för att slippa snacket om att vi ska vara i botten av tabellen. Vårt lag är tillräckligt bra för att utmana alla lag. I de flesta matcherna har vi haft chans på poäng, säger Aagaard.

Mer Mikkel Aagaard? Här är MoDoforwarden med i intervjuserien 20 frågor.

Här är ytterligare några spelare som SHL:s följare tycker förtjänar fler rubriker

"Jonathan Lekkerimäki. 19 bast och har under perioder av inledningen av serien själv burit ett Örebro, som inte alltid imponerat, på sina axlar."

"Tycker Jonas Berglund i Luleå får för lite cred, han jobbar stenhårt varje match, sliter i BP och får till och med vikariera på backen ibland. Sen hänger han en liten strut då och då."

"Linus Lindström i Skellefteå, tror aldrig killen gjort en dålig match i karriären och är en av ligans mest nyttiga spelare i bp

"Patrik Noren, alltid lika bra och blir bättre och bättre"

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners