OSKARSHAMN VANN EFTER DRÖMVÄNDNING I ANDRA

Publicerad: 2023-10-21
#IKOMODO
Det såg länge krampaktigt ut för Oskarshamn hemma mot MoDo. Bortalaget ledde och förde spelet, men så gjorde Oskarshamn två mål på 90 sekunder och ryckte till sig en ledning man inte släppte. Matchen slutade 7-2.

Period 1

0-1 MODO 08:08 (EQ) 23 Josh Dickinson (2)
Assist: 17 Riley Woods (5)

Period 2

1-1 IKO 27:02 (EQ) 89 Patrik Karlkvist (4)
Assist: 9 Ahti Oksanen (3), 3 Niclas Burström (1)

2-1 IKO 28:36 (EQ) 71 Viktor Lodin (4)
Assist: 41 Johan Johnsson (1), 13 Rasmus Bengtsson (3)

3-1 IKO 32:41 (PP1) 55 David Quenneville (2)
Assist: 89 Patrik Karlkvist (5), 9 Ahti Oksanen (4)

Period 3

4-1 IKO 42:27 (EQ) 95 Nick Olesen (4)
Assist: 32 Oscar Engsund (1)

4-2 MODO 47:26 (PP1) 7 Pontus Näsén (1)
Assist: 40 David Bernhardt (3), 23 Josh Dickinson (5)

5-2 IKO 55:44 (EQ) ENG 86 Lukas Jasek (4)
Assist: 89 Patrik Karlkvist (6), 95 Nick Olesen (3)

6-2 IKO 57:40 (PP1) 89 Patrik Karlkvist (5)
Assist: 86 Lukas Jasek (5), 55 David Quenneville (4)

7-2 IKO 58:37 (PP1) 95 Nick Olesen (5)
Assist: 41 Johan Johnsson (2), 35 Emil Kruse (1)

Efter en jämn matchöppning var det bortalaget som slog till först efter en puckvinst bakom motståndarmålet. Riley Woods hittade Josh Dickinson framför kassen och den senare kunde trycka in ledningspucken.

I mitten av den andra perioden stod hemmalaget för en magisk vändning, när man gjorde två mål på drygt 90 sekunder. Först ut var skyttekungen Patrik Karlkvist och i en spelvändning kort senare slog assistkungen Viktor Lodin till med ett kliniskt avslut i krysset. Senare i perioden utökade Oskarshamn sin ledning i powerplay, en spelform man haft bekymmer i på slutet.

Tredje perioden inleddes med en kalldusch för bortalaget, det tog bara 2.27 innan Nick Olesen kunde skjuta 4-1 fri med Lassi Lehtinen i MoDos målbur. Gästerna reducerade i powerplay när Pontus Näsén, med förflutet i Oskarshamn, satte sitt första för säsongen. Därefter fanns det inte mycket att glädjas åt för gästerna, som föll ihop med tre raka insläppta mål.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Jag tycker vi gör en riktigt bra insats idag. Jag får riktigt bra hjälp, vi spelar mer och mer som ett lag. Vi är starka framför bägge målen, det är därför vi tar poäng just nu, sa Oskarshamns målvakt Emil Kruse till TV4.

– Bra förstaperiod, resten är bara skit, konstarerade MoDos tränare Mattias Karlin krasst efter matchen.

- Oskarshamn bröt en fyra matcher lång förlustsvit på hemmaplan.

- Patrik Karlkvist bröt en fem matcher lång poänglös svit och stod för 2+2.

- Viktor Lodin gjorde poäng för tredje matchen i rad.

- Efter fem matcher utan mål i powerplay slog Oskarshamn återigen till i den spelformen.

- Oscar Engsund stod för sin första poäng sedan återkomsten till Oskarshamn.

- Pontus Näsén stod för sitt första mål för säsongen - mot gamla laget.