SHL-LAGEN JAGAR NYA SEGRAR I CHL

Publicerad: 2023-09-07
CHL
Det har blivit dags för den tredje omgången av CHL. Här går vi igenom vilka motståndare som väntar Skellefteå, Färjestad och Växjö.

Skellefteå AIK-Rouen Dragons

Räkna med ett revanschsuget Skellefteå AIK i kväll. De förlorade senast mot Pardubice med uddamålet. Nu ställs laget mot franska Rouen och noterbart är att det är tredje raka hemmamatchen för västerbottningarna. Rouen är ett av fem lag i CHL som har inlett turneringen med två raka nollpoängare. De har förlorat mot Ingolstadt och Pelicans.

Växjö Lakers-Aalborg Pirates

Växjö har inlett CHL med två raka segrar – 5-1 mot Pelicans samt 7-6 efter straffar mot Stavanger. Nu ska smålänningarna för första gången spela på hemmaplan i årets CHL. Gästar gör danska Aalborg. De står på en poäng efter två omgångar. Det blev en övertidsförlust mot Tappara och därefter 2-6 mot Lukko Rauma.

Färjestad BK-EHC Biel-Bienne

Precis som Skellefteå står Färjestad på tre poäng efter två omgångar. Värmlänningarna vann på bortaplan mot Stavanger (4-2), men följde upp det med en hemmaförlust mot ERC Ingolstadt. Nu väntar tufft motstånd i form av EHC Biel-Bienne, som förra säsongen förlorade finalen i den schweiziska ligan. Biel-Bienne står på sex poäng och +7 i målskillnad efter två CHL-omgångar.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners