Skellefteå vann målkalas

Publicerad: 2024-04-06
#SKEFHC
Skellefteå vann första ronden mot Frölunda med 5-2. Hemmalaget fick en drömöppning på matchen, men bakom de stora segersiffrorna låg framförallt en riktig målkavalkad i den andra perioden, som innehöll totalt fem mål. Där gick Skellefteå från 2-2 till 5-2, en ledning man sedan höll hela vägen in till slutet.

Period 1

1-0 SKE 02:37 (EQ) 22 Jonathan Johnson (2)
Assist: 14 Andreas Johnson (1), 29 Dylan Sikura (2)

2-0 SKE 08:27 (EQ) 16 Linus Lindström (2)
Assist: 44 Elias Salomonsson (1), 11 Max Lindholm (2)

Period 2

2-1 FHC 24:49 (EQ) 31 Nicklas Lasu (1)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (4)

2-2 FHC 28:01 (EQ) 88 Malte Strömwall (2)
Assist: 75 David Edstrom (2), 12 Max Friberg (2)

3-2 SKE 29:09 (EQ) 96 Rickard Hugg (2)

4-2 SKE 30:08 (EQ) 19 Martins Dzierkals (1)
Assist: 18 Elias Stenman (1), 6 Måns Forsfjäll (1)

5-2 SKE 33:59 (EQ) 33 Zeb Forsfjäll (1)
Assist: 26 Simon Robertsson (1), 14 Andreas Johnson (2)

Skellefteå fick en drömstart på semifinalserien mot Frölunda när bröderna Johnson på "släkten är värst-manér" samspelade fram till 1-0. Andreas hittade till Jonathan som vickade förbi Isac Born innan han vräkte in pucken invid ena stolpen. Kort därefter kom Malte Strömwall fri med Linus Söderström, där målvakten fick visa att han konserverat formen från kvartsfinalserien. I stället för kvittering klev Skellefteå upp i tvåmålsledning när Elias Salomonsson skickade ett backskott mot mål som Linus Lindström touchade på vägen in bakom Lasse Johansson.

Frölunda öppnade andra perioden piggare än den första, och framförallt Malte Strömwall höll sig framme. Han snodde åt sig ett till friläge några minuter in, men prickade Söderströms plock med avslutet. Strömwall skulle dock få sin revansch, men dessförinnan kom en reducering sedan Henrik Tömmernes stått för en fin aktion på kanten innan Nicklas Lasu bökade in pucken framför kassen. Sen var det Strömwall som bombade in 2-2 på ett direktskott på fin passning av David Edstrom. Där och då var momentumet hos bortalaget, men slarv i mittzonen gav Rickard Hugg fri lejd in i offensiv zon och han snärtade dit 3-2 med ett välplacerat skott från distans. Och mindre än minuten senare hade Skellefteå återigen tvåmålsledning när Martins Dzierkals dribblade bort Lasse Johansson från nära håll. Urladdningen fortsatte efter att Skellefteå klarat av ett numerärt underläge, då Zeb Forsfjäll tryckte in 5-2 på passning från Simon Robertsson.

Frölunda fick inte mycket grepp om spelet i den tredje perioden, och klockan tickade fort. Inte heller i powerplay fick göteborgarna utdelning - en spelform där Skellefteå är erkänt starka. När klockan tickade upp mot 20 minuter i tredje perioden tog Frölunda inte ut målvakten för att få till en reducering, utan spelade av tiden medan hemmalaget fick taktfasta applåder från läktarplats.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi kom ut hårt i första, sen blev det lite fram och tillbaka. Starten var det som avgjorde, tyckte Skellefteås Andreas Johnson efter matchen.

– Jag tyckte det var en bra hockeymatch, det var hårt och tufft. Vi kan vrida upp ännu mer, vara ännu hårdare i egen zon. De får sina lägen på misstag från oss, annars har jag en ganska bra känsla kring matchen och motståndet, sa Frölundas Max Friberg till TV4.

- Skellefteå tog femte raka slutspelssegern.

- Efter tre raka segrar mot Skellefteå under säsongen tog vinstsviten slut för Frölunda.

- Det gick bara 59 sekunder mellan Skellefteås 3-2 och 4-2.

- Malte Strömwall nätade efter sex mållösa matcher.