Backen lämnar Örebro - och talang lånas ut

Publicerad: 2024-08-26
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Växjö valt att låna ut talangen Leo Sahlin Wallenius medan Örebro och Philip Holm har gått skilda vägar.

Växjötalangen lånas ut

Backen Leo Sahlin Wallenius, 18, har tillhört Växjö Lakers sedan säsongen 2021/22, men kommande säsong har Lakers kommit överens med Nybro Vikings om ett låneavtal.

– Det blir perfekt för Leo att få mycket istid på bra nivå. Han kommer fortsatt att träna med oss men lånas ut till Nybro för spel när det passar, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Leo Sahlin Wallenius gjorde 42 poäng på 43 matcher med J20-laget. I våras skrev han han rookiekontrakt med Lakers och därefter har han både spelat U18-VM med Småkronorna (brons) och blivit draftad. Sahlin Wallenius tingades av San Jose Sharks, som nummer 53 totalt.

Örebro och Holm går skilda vägar

Philip Holm, 32, kom till Örebro 2022 efter två raka säsonger i KHL. Backen, som spelade OS 2022 för Tre Kronor, har gjort 82 SHL-matcher med Örebro, men fler kommer det inte att bli. Parterna har valt att avbryta samarbetet.

– Det är tråkigt att vi har hamnat i det här läget, det är något som har tagit upp mycket tid och kraft den senaste tiden. Nu har vi hittat en lösning, vilket har varit viktigt för oss. Vi behöver ta lärdom av det som har hänt under de senaste månaderna, samtidigt som jag känner att vi nu kan blicka framåt och fokusera på att utveckla klubben, säger Örebro Hockeys sportchef Henrik Löwdahl.

Totalt i karriären har Holm spelat 279 SHL-matcher. Utöver Örebro har han även representerat Djurgården samt Växjö.

Försäsongsmatcher

Mindre än en månad återstår innan det är dags för SHL-premiär, och för klubbarna fortsätter förberedelserna med försäsongsmatcher. Här är en sammanställning av samtliga SHL-lags matcher under försäsongen. 

Den gångna veckan spelades exempelvis Strömstad Hockey Classic, där Leksand, Frölunda och Färjestad deltog. Den turneringen vanns av Färjestad, som tog två raka segrar.

fbk_tr Michael Erichsen, Bildbyrån

Färjestad vann Strömstad Hockey Classic.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners