FJÄRDE RAKA FÖR OSKARSHAMN OCH OVÄNTAD LHC-MATCHHJÄLTE

Publicerad: 2023-08-25
Försäsong
Förra säsongen gjorde Jesper Pettersson inte ett enda mål, men i Linköpings seger mot Västerås var det han som gjorde det matchavgörande 2-1-målet. I de övriga två matcherna med SHL-intresse som spelades under torsdagen blev det segrar för Frölunda och Oskarshamn.

Frölunda HC-HV71 5-1

För andra gången den här försäsongen möttes Frölunda och HV71 – och än en gång blev det seger för Frölunda. Max Friberg öppnade målskyttet i Visby och göteborgarna gick även upp till 2-0. HV71 reducerade genom Oskar Stål Lyrenäs, men närmare än så kom de aldrig. Frölunda gick ifrån och vann med 5-1. Noterbart är att Jere Innala gjorde sitt fjärde mål, vilket gör honom till försäsongens bäste målskytten bland SHL-spelarna.

Här skriver Frölunda om matchen. Även HV71 har en matchrapport på sin hemsida.

Linköping HC-Västerås 3-1

Inför 4 759 åskådare i Saab Arena tog LHC tredje raka segern när Västerås besegrades med 3-1. Det matchavgörande 2-1 målet i andra perioden gjordes av Jesper Pettersson – som inte gjorde ett enda mål förra säsongen.

– Nu blir det ketchupeffekten. Nu kommer det mer mål framöver, sa han till corren.se efter matchen.

LHC vände 0-1 till 3-1 och utöver Jesper Pettersson gjorde LHC:s mål av Linus Hultström och Henrik Törnqvist.

Här kan ni höra vad Linus Hultström säger om matchen.

IK Oskarshamn-Malmö Redhawks 4-2

Oskarshamn har fortsatt idel segrar den här försäsongen. Vinst nummer fyra i ordningen kom mot Malmö. Oskarshamn inledde andra perioden med ett 1-0-mål i spel fem mot tre genom Patrik Karlkvist. Därefter gjorde Oskarshamn ytterligare två mål innan Malmö fick in en reducering. Redhawks satte även en 2-3-puck, men när skåningarna plockade ut målvakten i jakten på en kvittering satte Gustaf Westlund 4-2. Malmös mål gjordes av Albert Sjöberg och Jakub Galvas, som både gjorde sina första mål i Redhawkströjan.

Oskarshamns hemsida finns en längre matchrapport.
Malmös hemsida finns intervjuer med Petri Liimatainen och målskytten Albert Sjöberg.