Ranta och Eriksson Ek klev fram för MoDo

Publicerad: 2024-02-01
#SKEMODO
MoDo tog två oerhört viktiga poäng via 3-2 efter straffar mot Skellefteå. De stora hjältarna var Sampo Ranta, som gjorde två mål och en assist, samt målvakten Olle Eriksson Ek, som hade 39 räddningar.

Period 1

17:12 0-1 (EQ) MODO 22 Adam Pettersson (2)
Assist: 5 August Berg (5), 10 Sampo Ranta (13)

Period 2

2:48 1-1 (EQ) SKE 64 Jonathan Pudas (8)
Assist: 26 Simon Robertsson (2), 22 Jonathan Johnson (14)

12:31 1-2 (EQ) MODO 10 Sampo Ranta (11)
Assist: 2 David Rundblad (7), 32 Theodor Niederbach (4)

Period 3

17:27 2-2 (PP2) SKE 22 Jonathan Johnson (6)
Assist: 24 Oscar Lindberg (23), 64 Jonathan Pudas (23

Den första perioden mellan Skellefteå och MoDo var rätt jämn och den såg ut att bli mållös, trots en del chanser åt båda håll. Men med mindre än tre minuter kvar till paus höll sig Adam Pettersson framme. Med en styrning såg han till att ge MoDo ledningen. Skellefteå hann få till några kvitteringschanser, men MoDo höll undan perioden ut.

Kvitteringen kom dock drygt två minuter in i den andra perioden, efter en pigg hemmastart och det var Jonathan Pudas som noterades för målet. Olle Eriksson Ek stod för flera bra räddningar i mitten av perioden och dessa skulle visa sig bli viktiga för i stället för ett 2-1-mål för Skellefteå lyckades MoDo få in en puck genom Sampo Ranta. Därefter blev det lite mer offensiv zontid för MoDo, som också kom till några målchanser.

Skellefteå hade av förklarliga skäl mest puck och tid i offensiv zon i tredje perioden, men hemmalaget kom inte till särskilt många klara chanser. I slutet av perioden fick Skellefteå chansen i spel fem mot tre i drygt en minut och då kom också 2-2-målet.

På övertiden hade Sampo Ranta det bästa läget, men hans frilägesavslut stoppades av Gustaf Lindvall, men Ranta fick sin revansch i straffläggning. I en straffläggning där både Ranta och Theodor Niederbach nätade. Vilket gav MoDo extrapoängen.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– En bättre andra period än den första, men vi behöver få in fler puckar och folk mål, sa Skellefteås Linus Lindström efter period två.

– Väldigt gött att vinna. Det är det alltid, men extra skönt när det har gott ett tag, sa MoDo Olle Eriksson Ek.

- Efter fem förluster i rad är MoDo tillbaka på vinnarspåret.

- Axel Sandin Pellikka var tillbaka efter skada. Han spelade drygt 15 minuter.

- Adam Pettersson gjorde säsongens andra mål och det kom alltså mot moderklubben Skellefteå.

- Jonathan Pudas har gjort mål i tre raka matcher.

- Sampo Ranta (2+1) har gjort nio poäng på de åtta senaste matcherna.