Arntzens storspel gav Örebro femte raka segern mot Luleå

Publicerad: 2024-02-01
#LHFÖRE
Efter att ha blivit nollat i två raka matcher är Örebro tillbaka på vinnarspåret. Närkingarna besegrade Luleå med 2-1 och det är femte matchen i rad Örebro vinner mot norrbottningarna. Stor hjälte hos gästerna var målvakten Jonas Arntzen som räddade 30 av 31 skott.

Period 1

1016 0-1 (EQ) ÖRE 17 William Wikman (9)
Assist: 36 Emil Larsson (9), 28 Linus Arnesson (4)

Period 3

6:01 0-2 (PP2) ÖRE 61 Ludvig Larsson (7)

16:37 1-2 (EQ) LHF 29 Erik Gustafsson (3)
Assist: 3 Frédéric Allard (3)

Ett formstarkt Luleå mot ett formsvagt Örebro – och det syntes tydligt i matchinledningen. För de första minuterna var det bara Luleå. Gästerna hade stundtals svårt att få tag i pucken. Men trots spelövertaget fick Luleå inte in något ledningsmål. Det dröjde knappt tio minuter innan Örebro sköt sitt första skott på mål och kort senare gjorde närkingarna också 1-0. Ett mål som gav Örebro energi för efter ledningsmålet jämnade matchbilden ut sig.

Luleå fick två chanser i powerplay i inledningen av den andra perioden, men hemmalaget fick inte till spelet i numerärt överläge. Därefter flyttade Örebro fram spelet och det såg betydligt mycket bättre ut för gästerna än i den första perioden. I slutskedet av perioden drog Ludvig Jansson på sig ett matchstraff. Vilket gav Örebro ett fem minuter långt powerplay, men de fick inte in någon puck i spel fem mot fyra.

I inledningen av tredje perioden tog Luleå två utvisningar i samma sekvens, vilket gav Örebro två minuter i spel fem mot tre och då kom till slut ett mål i powerplay då Ludvig Larsson tryckte in 2-0. Luleå jagade reducering, men hade svårt att få in pucken trots två PP-chanser under tredje perioden. När hemmalaget plockade ut Matteus Ward kom dock 1-2-pucken genom kapten Erik Gustafsson. Därefter drog Örebro på sig ytterligare en utvisning och i det efterföljande sex mot fyra-spelet blev det så när 2-2, men Örebro stod emot.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– En bra match i stora delar. I andra slarvar vi kanske lite. Vi är solklart det bättre laget och vi för spelet. I första är de knappt ute ur egen zon, men gör ett fint mål. Surt att förlora, men man får bita ihop och komma igen, sa Luleås Erik Gustafsson.

– V var inte riktigt på tårna i början. De sköljde över oss med långa anfall de första tio minuterna. Målet från Wikman hjälpte oss att käka oss in i matchen. En märklig match med mycket utvisningar. Riktigt viktiga poäng för oss i situationen vi är i, sa Örebros Ludvig Larsson till TV4 Play.

I punktform

- Efter två raka förluster fick Örebro fira en seger igen.

- Luleå har två raka förluster på hemmaplan.

- Efter att ha blivit nollat i två raka matcher bröt William Wikman Örebros måltorka när han gjorde 1-0 drygt tio minuter in i matchen.

- Ludvig Larsson hade åtta matcher i rad utan mål, men den sviten bröt han med sitt 2-0-mål.

 - Luleås Erik Gustafsson reducerade till 1-2 och det var hans första mål sedan den 28 oktober.

- Jonas Arntzen imponerade i Örebromålet. Han räddade 30 av 31 skott.

- Örebros femte raka seger mot Luleå.

- Luleå vann skottstatistiken med 31-18.

Highlights

2024-02-01
Luleå Hockey - Örebro Hockey

Kommande matcher

Luleå: Frölunda borta, lördagen den 3 februari

Örebro: Leksand borta hemma, lördagen den 3 februari

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners