DUBBLA MÅLFESTER OCH STRAFFDRAMA NÄR ÅTTA SHL-LAG TRÄNINGSSPELADE

Publicerad: 2023-08-18
Försäsong
Åtta SHL-lag spelade försäsongsmatcher i går och det blev dubbla målfester samt två matcher som gick till övertid. Till slut blev det segrar för Oskarshamn, Malmö, Skellefteå och Frölunda.

Örebro Hockey-IK Oskarshamn 2-5

Oskarshamn var tillsammans med Skellefteå det lag som gjorde flest mål i SHL förra säsongen. Smålänningarna verkar av de första försäsongsmatcherna att döma bli målfarliga även i år. På två matcher har de nu gjort elva mål. 6-3-segern mot Linköping följdes upp med 5-2 mot Örebro i Kumla. Oskarshamn tog ledningen redan efter 35 sekunder och det målmässiga övertaget släppte aldrig IKO.

Oskarshamns hemsida finns en längre matchrapport och här skriver Örebro om matchen.

Malmö Redhawks-Färjestad BK 3-2 SO

Malmö fick en bra start på matchen mot Färjestad i Borås – mycket tack vare Lauri Pajuniemi. Han satte själv 1-0 och spelade sedan fram till 2-0. Färjestad fick in två mål (Joel Nyström och Lucas Forssell) och tog matchen till övertid, och sedermera straffar. Där stoppade Adam Werner (Malmö) och Carl Lindbom (Färjestad) nio raka straffar tillsammans innan Lukas Wernblom kunder skjuta segern till Malmö.

Malmös hemsida finns en matchrapport och även på Färjestads hemsida går det att läsa om matchen.

Skellefteå AIK-Luleå Hockey 3-2 OT

Precis som i Borås var det oavgjort efter full tid när rivalerna Skellefteå och Luleå möttes. Skellefteå inledde bäst och hade 12-2 i skott på mål efter 20 spelade minuter. Hemmalaget fortsatte trumma på och gick också upp i en 2-0-ledning. Luleå gav dock inte upp. Norrbottningarna fick in en reducering genom Brendan Shinnimin och i slutminuten kom också en kvittering från Oscar Eklind. Jonathan Johnson såg med sitt övertidsmål till att Skellefteå fick det sista ordet.

Luleås hemsida går det att läsa mer om matchen.

HV71-Frölunda HC 3-7

Det blev svängigt i Husqvarna Garden. Frölunda gick ifrån till 3-0, men HV71 kom ikapp tack vare en stark avslutning på andra perioden. Jönköpingslaget gjorde tre mål på drygt åtta minuter. Carl Klingberg gjorde matchavgörande 4-3 en bit in i tredje perioden och Frölunda satte ytterligare tre puckar innan matchen var över. Både Carl Klingberg och Otto Stenberg blev tvåmålsskyttar för Frölunda.

HV71:s hemsida finns en längre matchrapport och även Frölunda skriver om matchen.