ANDRA RAKA NOLLAN FÖR FILIP LARSSON – LEKSAND TILLBAKA PÅ VINNARSPÅRET

Publicerad: 2023-10-03
#MODOLIF
Leksand gästade MoDo och Hägglunds Arena under tisdagskvällen och gästerna började matchen bäst. Men målen lyste länge med sin frånvaro. Först efter 36 spelade minuter kom det första målet, och det var bortalaget och Carter Ashton som gjorde det. I den tredje perioden fyllde Leksand på med ytterligare tre mål samtidigt som Filip Larsson storspelade i bortamålet och Leksand vann med 0–4.

Period 2

0-1 16:10 LIF Carter Ashton
Assist: Max Veronneau

Period 3

0-2 6:29 LIF Lukas Vejdemo
Assist: Max Veronneau, Marek Hrivík 

0-3 13:53 LIF Marek Hrivík
Assist: Max Veronneau, Patrik Norén 

0-4 18:21 LIF Lucas Elvenes
Assist: Lukas Vejdemo

Leksand kom ut piggt i den första perioden och när drygt tolv minuter var spelade hade gästerna ett kraftigt skottövertag (1–12). Carter Ashton hade två av Leksands finaste möjligheter i den första perioden men Lassi Lehtinen mellan hemmastolparna stod emot. I slutet av perioden fick MoDo chansen i powerplay och där kom Riley Woods allra närmast att spräcka målnollan när han sköt ett stenhårt skott som gick i ribban och ut.

I inledningen av den andra perioden fick MoDo chansen i powerplay på nytt och då var det Sampo Rantas tur att träffa ramen i powerplay. Spelet jämnades sedan ut och båda målvakterna fick bekänna färg. Men det var gästerna som skulle ta ledningen. Max Veronneau spelade fram Carter Ashton som satte klubban på pucken och styrde in 0–1-pucken med knappt fyra minuter kvar av mittperioden.

MoDo drog på sig utvisningar i den tredje perioden vilket ledde till att Leksand fick möjlighet att spela en lång stund i fem mot tre – och det var gästerna inte sena att utnyttja. Lukas Vejdemo fick en puck på sig när han låg framför mål och styrde helt ovetande in 0–2. MoDo letade förbrilt efter en reduceringspuck men Filip Larsson, som vaktade målet för gästerna, stod emot och istället kunde Leksand sticka upp och göra både 0–3 och 0–4 som blev slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Jag tycker att första perioden är väldigt, väldigt dålig. Jag tycker att vi rycker upp oss i andra och börjar skapa lite. Men vi har inte marginalerna med oss, vi har en hel del skott i ramen. Men jag tycker att vi får skylla oss själva, vi är inte riktigt där och då får vi inte marginalerna med oss heller så det går inte bara att skylla på otur, summerar hemmalagets tränare Mattias Karlin efter matchen.

– Jag försöker bara ta match för match, och så gick det vägen idag också. Det var kul, jag hade väldigt bra hjälp framför mig så det var en relativt skön match, säger Leksands målvakt Filip Larsson till TV4 Play efter sin andra raka hållna nolla.

Se highlights här

I punktform

-  MoDos segersvit bröts – hade vunnit tre raka matcher

- Filip Larsson höll nollan för andra matchen i rad

- Riley Woods poängsvit på fem raka matcher bröts

- Filip Larsson har fortfarande inte släppt in något mål i SHL

- Max Veronneau noterades för tre poäng (0+3)

- Leksand gjorde fyra mål efter att bara ha gjort ett mål på sina två föregående matcher

Kommande matcher

MoDo: Frölunda hemma, lördagen den 7 oktober

Leksand: HV71 hemma, lördagen den 7 oktober

Lucas Bernhardsson
SHL:s huvudpartners