Färjestad och Växjö tog nya CHL-segrar

Publicerad: 2024-09-15
CHL
Färjestad fortsätter att storma fram i CHL och tog en ny seger när Tappara besegrades på bortaplan. Även Växjö tog en ny seger där Storhamar besegrades i Norge.

Tappara - Färjestad 4-6

Färjestad fortsätter att forsa fram i CHL. I den fjärde matchen blev det en 6-4-seger på bortaplan mot Tappara, och det innebär att värmlänningarna tagit full pott i turneringen (tolv av tolv möjliga poäng). Mot Tappara spelade FBK till sig en 3-0-ledning som man sedan inte släppte i från sig, och när matchen summerades hade laget sex olika målskyttar vilket speglar bredden i truppen. Två mål gjordes i powerplay och ett mål i boxplay, för övrigt.

Målskyttar Färjestad: Jonathan Andersson, David Tomasek, Axel Bergkvist, August Tornberg, Joel Kellman, Joakim Nygård

Storhamar - Växjö 1-4

Växjö slog tillbaka norska Storhamar med 4-1 på bortaplan och en av matchhjältarna var Joachim Blichfeld. Den danske forwarden sköt matchvinnande 2-1 i slutet av den andra perioden, och matade även in 4-1-målet med knappt fem minuter kvar att spela. Segern innebär att Växjö kan summera CHL-starten med tio inspelade poäng, av tolv möjliga, i de fyra matcher som spelats.

Målskyttar Växjö: Joachim Blichfeld 2, Elias Rosén, Zach Guitarri

I dag spelas sista svenskinfluerade CHL-matchen innan SHL-premiären där Skellefteå bortaspelar mot Sheffield Steelers.