MoDo besegrade formstarka Timrå i surströmmingsderbyt

Publicerad: 2023-12-07
#MODOTIK
Senast surströmmingsderbyt mellan MoDo och Timrå spelades i Örnsköldsvik, var 2013 om man ser till spel i SHL-sammanhang. Det var därför uppdukat för en ordentlig hockeyfest under torsdagsaftonen. Inför slutsåld salong bjöds det på rejäl show. Första perioden bestod av ett målkalas och med hjälp av storspelande Lassi Lehtinen kunde MoDo till slut kamma hem segern. Slutresultatet skrevs 4-2 i MoDos favör.

Period 1

1-0 (PP1) MODO 07:03 23 Josh Dickinson (5)
Assist: 17 Riley Woods (11), 7 Pontus Näsén (11)

2-0 (EQ) MODO 07:25 38 Johan Södergran (4)
Assist: 24 Erik Walli-Walterholm (8), 5 August Berg (3)

2-1 (PP1) TIK 11:53 78 Robin Hanzl (4)
Assist: 54 Jonathan Dahlén (6), 61 Axel Rindell (8)

2-2 (EQ) TIK 12:52 94 Sebastian Hartmann (2)
Assist: 19 Erik Andersson (3), 91 Magnus Pääjärvi (5)

Period 2

3-2 (EQ) MODO 10:20 10 Sampo Ranta (4)
Assist: 13 Mikael Ruohomaa (3)

Period 3

4-2 (EQ) MODO 17:42 25 Sam Vigneault (4)
Assist: 30 Lassi Lehtinen (1)

Highlights

2023-12-07
MoDo Hockey - Timrå IK

MoDo fick tidigt i matchen chans till spel i numerärt överläge och då small det till nästan direkt inför en vilt jublande hemmapublik. MoDo-supportrarna behövde bara vänta 22 sekunder innan de fick fira ytterligare ett mål, när Johan Södergran utökade MoDos ledning till 2-0. Robin Hanzl reducerade sedan för Timrå efter en utsökt passning och Sebastian Hartmann fullbordade 2-2 kvitteringen strax därefter, när även han fick en magnifik framspelning. Det kan onekligen gå snabbt i hockey och efter 20 minuter kunde vi konstatera att båda lagen noterats för två mål med varsin träff i ramvirket dessutom.

Andra perioden fortsatte på rock'n'roll-spåret. Båda lagen producerade mängder av chanser och spelet böljade fram och tillbaka. Till slut resulterade chanserna i ett mål, Sampo Ranta återtog ledning för MoDos räkning till 3-2, vilket stod sig till periodpaus.

Timrå låg på rejält för en kvittering i tredje perioden, men MoDo, med en storspelande Lassi Lehtinen i spetsen, klarade av den massiva pressen. I öppen målbur kunde sedan Sam Vigneault, assisterad av just Lehtinen, skicka in 4-2 över hela banan, vilket även blev slutresultatet.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Det var en bra match, hård och tajt match. Jag är glad att vi fick de tre poängen. Det var massa situationer som höll mig varm och då gillar jag att spela, summerar matchvinnande Lassi Lehtinen efter slutsignal.

– Vi vill vinna, men har för mycket lägen för att missa. Bland annat jag, men mycket skott i magen och då vinner man inte hockeymatcher. Det svider extra att vi förlorar mot MoDo såklart, men vi kom med fyra raka segrar i ryggen så vi är glada i gruppen och med såna här prestationer slutar man i toppen av tabellen, sammanfattar Jonathan Dahlén till TV4 Play.

I punktform

- Senast MoDo tog emot ett gästande Timrå i SHL-sammanhang var drygt 10 år sedan - 2013.  

- Surströmmingsderbyt till ära, så var Hägglunds Arena slutsålt för kvällens hockeyfest i Örnsköldsvik.

- MoDo gick i första perioden upp till en tvåmålsledning på blott 22 sekunder. Timrå hämtade sedan upp 2-0 underläget till 2-2 på 59 sekunder - det går snabbt i hockey, minst sagt.

- MoDos Mikael Ruohomaa var tillbaka i spel efter att ha missat tre matcher.

- Lassi Lehtinen stod för 26 räddningar och avslutade med att noteras för en assist. 

- Timrås segersvit på fyra matcher och poängsvit på sex matcher, fick se sig komma till ett slut efter kvällens förlust.

Kommande matcher

MoDo: Färjestad borta, lördagen den 9 december

Timrå: Oskarshamn hemma, lördagen den 9 december

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners