Publicerad: 2024-09-16
CHL
Skellefteå blev första SHL-lag att kamma noll pinnar i en CHL-match i höst. Det efter att ha hemmaförlorat mot brittiska Sheffield Steelers.

Sheffield Steelers - Skellefteå 3-2

Sheffield Steelers trivs uppenbart i Sverige. Britterna 3-2-vann efter övertid mot Växjö i den andra omgången av Champions Hockey League, och i den fjärde omgången slogs Skellefteå tillbaka med 3-2. Söndagens match startade i ett rasande måltempo, där Sheffield hade 2-0 efter knappt fyra minuter, och där Skellefteå hade kvitterat till 2-2 efter elva minuter. Därefter blev det bara ett mål till, Mark Simpsons matchvinnande 3-2 mitt i andra perioden. Skellefteås facit efter fyra spelade matcher är därmed två segrar och två förluster, och totalt sju inspelade poäng (av tolv möjliga).

Målskyttar Skellefteå: Andreas Johnson, Zeb Lindgren

Nu har alla lag spelat fyra matcher (totalt sex matcher ska spelas i gruppspelet) och CHL tar paus till mitten av oktober. 16 av 24 lag når slutspel, och just nu är alla tre SHL-lagen på slutspelsplats: Färjestad är etta, Växjö trea och Skellefteå tolva. Noterbart: Färjestad är enda fullpoängaren i turneringen.