Oskarshamn tog efterlängtad seger

Publicerad: 2023-12-07
#IKOÖRE
Oskarshamn fick en smakstart på matchen när de tog ledningen mot Örebro efter drygt tre minuter, men det var i andra perioden de exploderade fullständigt. Efter tre mål i följd under andra perioden hade Oskarshamn känning på en efterlängtad seger. En ledning de visade sig kunna behålla när de till slut vann med 5-1 mot Örebro och därmed bröt sin tio matcher långa förlustsvit.

Period 1

1-0 (EQ) IKO 03:20 9 Ahti Oksanen (6)
Assist: 13 Rasmus Bengtsson (5), 26 Lukas Pilö (4)

1-1 (PP1) ÖRE 17:05 37 Glenn Gustafsson (3)

Period 2

2-1 (PP1) IKO 08:45 89 Patrik Karlkvist (7)
Assist: 71 Viktor Lodin (11), 55 David Quenneville (7)

3-1 (EQ) IKO 10:37 86 Lukas Jasek (8)

4-1 (EQ) IKO 16:45 17 Jonas Engström (1)

IK Oskarshamn - Örebro Hockey

Ahti Oksanen såg till att hemmapubliken fick jubla tidigt, när han gav Oskarshamn ledningen med en riktig kanon efter bara drygt tre minuters spel. Snacka om drömstart för tabelljumbon. Drömstarten såg ut att hålla sig till periodvila, men Örebro fick powerplay och skickade in 1-1 kvitteringen i slutet av första perioden.

Oskarshamn fick inte till mycket offensivt i andra perioden och Örebro tvingade smålänningarna att spendera mestadels av tiden i egen zon, men sen fick Oskarshamn chansen i powerplay och som de tog den. Patrik Karlkvist slog till med ett direktskott, för att åter föra Oskarshamn i ledning. Knappt två minuter senare höll sig Lukas Jasek kylig när en Örebroförsvarare tappade skäret. Han kunde då lägga upp 3-1 i krysset för sitt Oskarshamn. Med drygt tre minuter kvar av perioden gick Oskarshamn även upp till 4-1 och i samband med detta tog Örebro timeout. Tabelljumbon höll tremålsledningen in i tredje perioden.

Johan Johnsson såg till att trygga upp Oskarshamns ledning ytterligare i tredje perioden, när han gjorde 5-1. Resterande tid blev en till synes bekväm historia där Oskarshamn vann med 5-1 och tog första segern sedan 26 oktober. Vilket innebar att den tio matcher långa förlustsviten kom till ett slut.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi jobbar stenhårt. Vi har ett helt lag som går tillsammans där vi spelar smart och starkt. Defensiven är otrolig och att vi håller ihop det 60 minuter där alla underkastar sig arbetet. Det är det jag är mest nöjd över. Jag hoppas segern är starten på något bra nu, säger en stolt Martin Filander om sitt Oskarshamns insats efter match.

– Effektivt lag mot ett ineffektivt lag kan man väl säga. De får göra sina mål för lätt och till slut sitter vi i ett för djupt hål för att kunna ta oss ur, sammanfattar Johan Hedberg från Örebrolägret till TV4 Play.

- Senast Oskarshamn vann var den 26 oktober och ikväll bröt man sin tio matcher långa förlustsvit.

- Jonas Engström gjorde sitt första mål för säsongen.

- Även Johan Johnsson satte sin första strut för säsongen 23/24.