LULEÅS RYCK I ANDRA PERIODEN KNÄCKTE MODO

Publicerad: 2023-10-28
#MODOLHF
Luleå vann mot MoDo med 5-2 och segern grundlades i den andra perioden. Norrbottningarna gjorde två mål inom loppet av en minut och vann mellanperioden med 3-1.

Period 1

9:33 1-0 (PP1) MODO 29 Mikkel Aagaard (6)
Assist: 23 Josh Dickinson (7), 17 Riley Woods (6)

14:57 1-1 (EQ) LHF 43 Oscar Eklind (7)
Assist: 27 Oskari Laaksonen (8), 96 Pontus Andreasson (2)

Period 2

12:18 1-2 (EQ) LHF 29 Erik Gustafsson (2)
Assist: 10 Einar Emanuelsson (1)

13:18 1-3 (EQ) LHF 23 Jesper Sellgren (3)
Assist: 27 Oskari Laaksonen (9)

18:06 2-3 (PP1) 23 Josh Dickinson (3)
Assist: 17 Riley Woods (7), 7 Pontus Näsén (6)

19:29 2-4 (PP1) LHF 21 Juhani Tyrväinen (2)
Assist: 29 Erik Gustafsson (5), 27 Oskari Laaksonen (10)

Period 3

19:04 2-5 (EQ) LHF43 Oscar Eklind
Assist: 21 Juhani Tyrväinen, 5 Marcus Hardegård

Luleå var på jakt efter revansch efter förlusten mot Leksand i torsdags och norrbottningarna kom till några bra möjligheter i inledningen, men MoDos Lassi Lehtinen stod emot. När sedan hemmastarka MoDo fick chansen i powerplay kom första målet – och det var stekhete Mikkel Aagaard som gjorde det. En annan het spelare är Oscar Eklind och det var just han som gjorde 1-1-målet.

I den andra perioden var det väldigt mycket Luleå och en som hade bra lägen att göra 2-1 var Brendan Shinnimin. Först hade han ett skott i ribban och en stund senare hade han ett öppet läge i slottet, men pucken ville inte in för kanadensaren. Till slut kunde dock Luleå omvandla spelövertaget till mål, och det var Erik Gustafsson som gjorde det. Av bara farten gjorde Jesper Sellgren 3-1 en minut senare. I slutet av den andra fick MoDo in en reducering i powerplay, men Luleå svarade med ett mål med 31 sekunder innan signalen för periodvila.

MoDo höjde sig i den tredje perioden. Med 4:34 kvar av den tredje perioden tog MoDo ut målvakten i jakten på en reducering. Hemmalaget kom också till några heta chanser, men Joel Lassinantti stod emot, och han fick också hjälp av ribban. I stället för en reducering kom 5-2 i tom kasse från Oscar Eklind.

Matchstatistik 

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Luleå är bättre än oss i den första och andra perioden. I den första kom vi undan med 1-1, vilket vi får vara glada med. I andra är vi inte alls med. En för platt period totalt sett. Vi ger det ett försök i tredje och skapar mer. Vi skapar fem gånger så mycket i tredje perioden jämfört med den första och andra perioden, sa MoDos huvudtränare Mattias Karlin.

– Vi för nästan hela den andra perioden. De hade sitt powerplay som de gjorde mål på, men annars styrde vi och kontrollerade perioden. Vi är mer skärpta i dag jämfört med i torsdags (mot Leksand), och det var inte lika många pucktapp och vi fick ner pucken djupt, sa Luleås Jesper Sellgren till TV4 Play efter den andra perioden.

I punktform

- 7 115 personer på plats i Hägglunds Arena, vilket betyder fullsatt.

- Mikkel Aagaard (1+0) har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

- Oscar Eklind gjorde säsongens sjunde och åttonde mål. Han är nu delad etta i SHL:s skytteliga.

- Luleås kapten Erik Gustafsson gjorde mål i premiären, men därefter har det inte blivit någon fullträff – förrän nu. Gustafsson satte 2-1-pucken mot MoDo.

- Oskari Laaksonen noterades för tre assist och med sina totalt elva poäng toppar han Luleås poängliga.

- MoDo gjorde båda sina mål i powerplay.

Highlights

2023-10-28
MODO HOCKEY-LULEÅ HOCKEY

Kommande matcher

MoDo: Frölunda borta, torsdagen den 2 november

Luleå: Färjestad borta, torsdagen den 2 november

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners