VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-09-11
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har den tidigare Frölundaforwarden Joel Ratkovic Berndtsson gjort klart med en klubb i Finland, Skellefteå AIK har värvat en kanadensisk forward och Timrå avslutade försäsongen med att vinna sin sjätte raka match.

Skellefteå värvar forward

Dylan Sikura. Det är Skellefteå AIK:s senaste värvning. En 28-årig forward från Kanada, som har 58 NHL-matcher och 250 AHL-matcher på meritlistan.

– Dylan är en offensivt skicklig spelare som gjort det bra i AHL under en lång tid. Det är en spelare som vi har följt ganska länge och vi tror att han kommer passa bra hos oss. Vi ser fram emot att ha han i laget och att vi tillsammans ska kämpa för ett SM-guld, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Sikura draftades i den sjunde rundan 2014 av Chicago Blackhawks, och säsongen 2017/18 NHL-debuterade han. Kanadensaren har även representerat Colorado Avalanche i NHL, men förra säsongen blev det bara spel i AHL. 

– Jag har alltid varit intresserad av att spela i Sverige och när möjligheten kom så var jag väldigt intresserad. Jag har spelat med två killar som spelat i Skellefteå (Andreas Wingerli och Filip Roos) och de älskade staden och laget, säger Sikura.

Ratkovic Berndtsson till Finland

Joel Ratkovic Berndtsson har tillhört Frölunda de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen gjorde han SHL-debut och han noterades för åtta SHL-matcher. Han var även utlånad fyra matcher till Östersund i HockeyAllsvenskan. Den 19-årige forwarden, som är draftad av St. Louis Blues, fortsätter nu karriären i den finska andraligan och FPS.

Omgång tre och fyra av CHL

Både omgång tre och fyra har spelats i CHL. Skellefteå kan se tillbaka på en vecka med en förlust mot Rouen samt en vinst mot Tappara, vilket gör att västerbottningarna står på sex poäng efter fyra omgångar. Däremot blev det dubbla segrar för Färjestad och Växjö, och därmed toppar Lakers CHL-tabellen med elva poäng. FBK har nio poäng.

CHL

Rickard Hugg jublar under Skellefteås seger mot finska Tappara.

Tio försäsongsmatcher

På torsdag drar SHL-säsongen i gång och den gångna veckan spelades de sista försäsongsmatcherna. Totalt spelades tio försäsongsmatcher med SHL-intresse. Exempelvis besegrade Timrå rivalen MoDo och därmed vann Timrå samtliga sex försäsongsmatcher.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners