Efter 22 straffar kunde Skellefteå fira segern

Publicerad: 2023-11-18
#TIKSKE
Det gick knappt att skilja Skellefteå och Timrå åt i den här matchen. Men efter 65 minuter ishockey och 22 straffar stod Skellefteå som segrare med 2-1. De stora hjältarna: Tvåmålsskytten Anton Heikkinen och målvakten Linus Söderström, som räddade 30 skott samt stoppade nio straffar.

Period 1

4:24 1-0 (EQ) TIK 51 Anton Lander (2)
Assist: 29 Filip Hållander (3)

6:41 1-1 (PP1) SKE 40 Anton Heikkinen (4)
Assist: 16 Linus Lindström (2), 11 Max Lindholm (9)

Straffläggning

1-2 Anton Heikkinen (5)

Anton Lander satte ledningsmålet efter drygt fyra minuter, men glädjen blev kortvarig. Anton Heikkinen kvitterade i spel fem mot fyra två minuter senare. Vilket för övrigt var västerbottningarnas andra powerplaymål på bortaplan den här säsongen. Överlag var det en rätt tajt och fysisk förstaperiod där båda lagen hade en hel del chanser, men visst spelövertag för Skellefteå.

Den andra perioden innehöll inga mål, men var ändå underhållande att titta på. Det var intensivt, fysiskt och det skapades chanser åt båda håll. Bland annat hade Skellefteå ett powerplay i slutskedet av den andra perioden där de tryckte fast Timrå, men sedan vände hemmalaget spelet och Anton Lander kom till ett friläge.

"Hur är det 1-1 i den här matchen?" utbrast TV4 Plays kommentator Lars Lindberg 17 minuter in i period tre – och den frågan är svår att svara på. Då hade Emil Pettersson precis misslyckats med att göra mål från nära håll. Dessförinnan hade Max Lindholm missat målet då han hade mer eller mindre öppen kasse – och så fortsatte det, både i slutet av ordinarie matchtid och i övertiden. Båda lagen skapade flertalet klara målchanser, men målvakterna (Jacob Johansson och Linus Söderström) imponerade. Matchen avgjordes via straffar och först i den elfte straffomgången kunde Skellefteå fira segern.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi gör en grym match. Vi maler på efter att vi får 1-1. Vi har så sjukt mycket lägen. Vi måste göra mål bara. Vi visar upp en bra Skellefteåhockey i dag, sa Skellefteås kapten Jonathan Pudas.

– Mycket kamp. En bra hockeymatch mellan två bra lag. Synd att vi inte får med oss vinsten. Det är ett återkommande tema för oss, vi skapar mycket men får inte in pucken. Något måste hända, men svårt att säga vad. Det är frustrerande, sa Timrås Jonathan Dahlén.

I punktform

- Skellefteå har vunnit sex raka matcher mot Timrå.

- I och med segern fick Skellefteå stopp på sin fyra matcher långa förlustsvit.

- Straffläggningen avgjordes först i den 22:a omgången. Skellefteå gjorde tre straffmål och Timrå två.

- Linus Söderström räddade 30 skott. Jacob Johansson i Timrås mål svarade för 29 räddningar.

- Oscar Lindberg spelade drygt 24 minuter – mest av samtliga spelare på isen.

- Skellefteåduon Elias Stenman och Simon Robertsson noterades för match nummer 100 i SHL, men Stenman tvingades kliva av redan i den första perioden på grund av skada.

Kommande matcher

Timrå: HV71 borta, torsdagen den 23 november 

Skellefteå: Oskarshamn hemma, torsdagen den 23 november

2023-11-18
Timrå IK-Skellefteå AIK

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners