Äntligen - nu är det premiärvecka!

Publicerad: 2024-09-16
Veckans SHL
Vi startar upp veckan med att se vad som har hänt i ligan de sju senaste dagarna samt blickar framåt mot det som väntar den här veckan.

VECKAN SOM KOMMER

Seriepremiär för SHL!

På lördag är det äntligen dags för seriepremiär i SHL 2024/25, och det spelas full omgång med fyra tidiga matcher och tre sena matcher:

15.15 Frölunda - Leksand
15.15 Linköping - Brynäs
15.15 Växjö - HV71
15.15 Malmö - Skellefteå
18.00 Luleå - Timrå
18.00 Örebro - MoDo
18.00 Färjestad - Rögle

Dags för upptaktsträff

Under tisdagen 17 september är det dags för SHL:s traditionella upptaktsträff där spelare, ledare och media samlas för att snacka upp säsongen. Den startar 11.00 och sänds via hockeysverige.se.

VECKAN SOM VARIT

Brynäs plockar in Victor Söderström

Christian Djoos, Jakob Silfverberg och Oskar Lindblom var redan klara för återkomster i Brynäs, och under söndagen kritade nästa hemvändare på: Victor Söderström. Den 23-årige backen har huserat i Nordamerika de fyra senaste åren, och gjort totalt 53 NHL-matcher. Avtalet är skrivet på två år. "Han besitter många fina kvalitéer som vi kommer få stor nytta av", säger sportchefen Johan Alcén. 

BB201231BB350 BILDBYRÅN

Victor Söderström.

Sean Day klar för HV71

Den gångna veckan förstärkte HV71 backsidan med kanadensaren Sean Day. 26-åringen, som kritat under ett tvåårsavtal, gör därmed sin första sejour i Europa. På meritlistan finns bland annat två NHL- och 277 AHL-matcher. "Han är oerhört skridskostark och säker med pucken och kommer att vara en stor tillgång för oss både offensivt och defensivt", säger GM Chris Abbott.

CHL har spelat fyra omgångar

Champions Hockey League har spelat fyra av sex matcher i gruppspelet och tar nu en paus till mitten av oktober, innan det är dags för de två sista omgångarna. 16 av 24 lag når slutspel, och efter fyra matcher är samtliga svenska lag på slutspelsplats: ettan Färjestad, trean Växjö och tolvan Skellefteå. Noterbart är att Färjestad är turneringens enda fullpoängare, där värmlänningarna bärgat tolv av tolv möjliga poäng.

Färjestad Fredrik Karlsson

Färjestad har imponerat i CHL.

MISSA INTE!

– De traditionella lagpresentationerna på SHL.se har hunnit med tolv av fjorton lag, där Brynäs och Örebro publiceras den här veckan. Här kan ni läsa de som varit hittills: 
HV71: "Slut med det nu, ska visa att vi är att räkna med
"
Växjö: "För mig är det bara vinna som gäller"
Linköping: "Många var trötta på mellanmjölken..."
Färjestad: "Nyckeln för oss är att älska slutspel"
Skellefteå: "Vinna är ett beroende, vill uppleva det igen"

Frölunda: "Finns ett otroligt sug hos Roger"
Luleå: "Ville fylla på offensiven, och det har vi gjort"
Rögle: "Ska bli bättre för varje månad som går" 
Timrå: "Blir en fräsch nystart för oss alla"
Malmö: "Revansch är ett ledord för årets Redhawks"
MoDo: "Ska fortsätta bygga på det vi gjorde i fjol"
Leksand: "Hjälper oss att många är kvar från förra året"

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners