Rögle starkast i Skånederbyt – tog femte raka segern

Publicerad: 2023-11-26
#MIFRBK
Det var Skånederby i Malmö Arena under söndagseftermiddagen och Rögle inledde på bästa tänkbara sätt. Gästerna från Ängelholm dominerade den första perioden och gick upp i en 0–2-ledning. I mittperioden utökade Rodrigo Abols bortaledningen till 0–3 och Anton Bengtsson satte spiken i kistan med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Christoffer Rifalk mellan bortastolparna höll tätt och Rögle vann med 0–4.

Period 1

0-1 1:18 RBK Brady Ferguson
Assist: Riley Sheen, Ludvig Claesson

0-2 9:46 RBK Adam Tambellini
Assist: Dennis Everberg, Adam Engström

Period 2

0-3 5:29 RBK Rodrigo Abols
Assist: Adam Tambellini

Period 3

0-4 15:51 RBK Anton Bengtsson
Assist: Adam Engström

Rögle fick en drömstart när Brady Ferguson styrde in 0–1-pucken en dryg minut in i matchen. Bortalaget fortsatte att trycka på och när de fick chansen i numerärt överläge var Adam Tambellini het på en retur som innebar 0–2. I samband med det målet använde Malmö sin timeout och resultatet stod sig perioden ut. 

Gästerna trummade på i den andra perioden. Adam Tambellini hamnade bakom Malmömålet och slog en fin passning bakom ryggen in till Rodrigo Abols som kunde raka in pucken i öppet mål och utöka bortalagets ledning till 0–3. I mitten av perioden fick Carl Persson chansen att reducera för Malmö när han kom fri med Christoffer Rifalk – men Röglemålvakten stod emot.

I den tredje perioden fick Malmö chansen att spela i powerplay vid ett par tillfällen, men i den spelformen har Rögle varit starka och var så även idag. Malmös poängkung Janne Kuokkanen kom allra närmast när han prickade ribban. Istället kunde Rögle och Anton Bengtsson göra 0–4 som blev slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Rögle äger tillställningen hela matchen. Vi kommer inte upp i närkampsspelet, vi kommer inte upp i åkningen och vi kommer inte upp i passningsspelet. En blek insats från vår sida, sa hemmalagets tränare Tomas Kollar efter matchen.

– Det är lite roligare att spela hockey just nu, framför allt en sån här eftermiddag. Att få komma hit med så många fans på vår sida. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match idag och får ihop 60 bra minuter som vi har saknat hela säsongen, kommenterade Rögles lagkapten Anton Bengtsson efter vinsten.

I punktform

- Anton Bengtsson gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

- Malmö letar efter ett trendbrott – det här var deras fjärde raka förlust.

- Christoffer Rifalk storspelade i bortamålet – han stoppade 23 av 23 puckar.

- Malmö hade tre numerära överlägen utan att göra mål – det var Rögles sjätte raka match utan ett insläppt mål i numerärt underläge.

- Rögle tog sin femte raka seger.

- Lagen bytte plats med varandra i tabellen. Malmö ligger nu på tolfte plats medan Rögle ligger på elfte plats.

2023-11-26
Malmö - Rögle

Kommande matcher

Malmö: Oskarshamn hemma, torsdagen den 30 november

Rögle: Timrå borta, tisdagen den 28 november

Lucas Bernhardsson
SHL:s huvudpartners