LARSSONS I MÅLFORM NÄR ÖREBRO VANN STORT

Publicerad: 2023-10-19
#ÖREHV71
Det skilje bara ett mål mellan Örebro och HV71 inför den tredje perioden, men där gasade hemmalaget ifrån till seger 6-2. Målmässiga hjältar för hemmalaget blev Emil och Ludvig Larsson med två mål var.

Period 1

1-0 ÖRE 18:01 (EQ) 8 Samuel Johannesson (1)
Assist: 2 Rasmus Rissanen (5)

Period 2

2-0 ÖRE 21:42 (EQ) 36 Emil Larsson (3)
Assist: 73 Oliver Eklind (2), 33 Christopher Mastomäki (2)

2-1 HV71 37:15 (EQ) 6 Anton Strålman (1)
Assist: 20 André Petersson (5)

Period 3

3-1 ÖRE 48:35 (PP1) 88 Jonathan Lekkerimäki (6)
Assist: 24 Hannes Björninen (9)

3-2 HV71 49:42 (EQ) 28 Joonas Nättinen (2)
Assist: 75 Radan Lenc (3)

4-2 ÖRE 52:59 (EQ) 61 Ludvig Larsson (2)
Assist: 36 Emil Larsson (2)

5-2 ÖRE 56:08 (EQ) 6 Filip Berglund (1)
Assist: 5 Gustav Backström (5)

6-2 ÖRE 59:32 (EQ) 36 Emil Larsson (4)
Assist: 8 Samuel Johannesson (6)

HV71 gjorde en bra första bortaperiod borta mot Örebro, men tvingades ändå se 1-0 lysa på resultattavlan efter 20 minuter. Målet gjordes av backen Samuel Johannesson, hans första i Örebrotröjan.

Örebro inledde den andra perioden med ett kort numerärt överläge. Det blev resultatlöst, men kort efter att HV71 blivit fulltaligt kunde Emil Larsson peta in en puck som ramlade ner bakom Joni Ortio och låg och dansade på mållinjen. Senare var det dags för en annan högerfattad back att göra sitt första i klubben, nämligen Anton Strålman som reducerade till 2-1.

Det momentum HV71 fick med sig in i den tredje perioden försvann några minuter in på densamma då Jonathan Lekkerimäki gjorde som vi fått se flera gånger den här säsongen - tryckte in ett handledsskott från vänster tekningscirkel i powerplay. Bortalaget gav sig inte, utan fick målmässig kontakt halvvägs in på perioden genom Joonas Nättinen. Den glädjen skulle dock bli kortvarig, eftersom Emil Larsson serverade namnen Ludvig öppen kasse vilket innebar 4-2. En lite udda situation stängde sedan matchen, när Filip Berglund sköt ett skott som de flesta trodde tog i ribban, men där det i efterhand upptäcktes att det var innerstolpen pucken tog i. Med bara sekunder kvar blev även Emil Larsson tvåmålsskytt när han satte 6-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Sköna poäng! Det är en ganska jämn match överlag. Jag tycker att vi hela säsongen varit stabila i egen zon, de får skjuta mycket utifrån. Vår offensiv kan bli lite bättre, vi måste hitta ännu fler skottlägen men en bra torsdagsmatch ändå, ansåg Örebros Filip Berglund efter matchen.

– Vi krigar på men får inte mycket med oss. Vi har 2-1 och 3-2 och lite go, men lyckas släppa in fyran och femman så då är det god natt, sa HV71:s tränare Tomas Montén till TV4.