Veckans SHL - nyheterna från den gångna veckan

Publicerad: 2023-11-20
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Max Lindholm förlängt med Skellefteå och den förre Timråbacken Olli Juolevi har gjort klart med en ny klubb.

Lindholm stannar i Skellefteå

Max Lindholm gör sin andra säsong i Skellefteå. Under debutsäsongen stannade han på 26 poäng och så här långt har han gjort elva poäng på 18 matcher. Den 26-årige forwarden har imponerat och han har gjort det så pass mycket att klubben har velat förlänga med honom. Parterna är nu överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26.

– Max har gjort det bra ända sedan dag ett hos oss och jobbat hårt både på och utanför isen för att bli en ännu bättre spelare. För oss kändes det självklart att förlänga med honom då vi vill fortsätta resan tillsammans, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Så här kommenterar Max Lindholm det nya kontraktet:

– Jag trivs bra i klubben och hockeymässigt är det perfekta möjligheter för utveckling. Jag gillar vad Skellefteå AIK står för så det var ett ganska lätt beslut.

Två utlåningar

Emil Melander har noterats för sju matcher med Timrå den här säsongen, men nu lånas den 20-årige backen ut. Via sin hemsida meddelar Timrå att Melander lånas ut till Sundsvall Hockey, och lånet gäller tills vidare.

– Vi har haft en tydlig plan för Emils utveckling och nu är det dags för han att få mer speltid. För hans utveckling är det viktigt att få spel och i Sundsvall får han en bra roll och bra förutsättningar att träna även utanför isen. Samtidigt får vi hålla Emil nära oss, säger sportchefen Kimmo Kapanen till klubbens hemsida.

En annan spelare som lånas ut är Skellefteås Theo Keilin. Den 19-årige forwarden gjorde 33 SHL-matcher förra säsongen (en poäng) och har den här säsongen står han noterad för elva SHL-matcher. Nu står det dock klart att han lånas ut till allsvenska BIK Karlskoga. Lånet gäller fram till jul.

Juolevi har hittat ny klubb

Den finske backen Olli Juolevi var på korttidskontrakt i Timrå nyligen, men det kontraktet blev aldrig förlängt. Nu står det klart att han inte fortsätter karriären i SHL. I stället har Juolevi skrivit på för finska Tappara.

På nio matcher med Timrå gjorde Juolevi ett mål.

PETTER ARVIDSON / Bildbyrån

Olli Juolevi fortsätter karriären i Tappara.

Notiser från den gångna veckan

- Alla supportrar runt om i landet skapar kväll efter kväll oförglömliga upplevelser. Här är ett klipp som bevisar det.

- Tre backar – tre drömmål. Det här klippet kan man kolla på många gånger.

- Simon Önerud nådde en mäktig milstolpe i torsdags. Han gjorde SHL-match nummer 600, och här kan ni läsa vad HV71-forwarden säger om det.

- Den gångna veckans 14 SHL-matcher sågs sammanlagt av 84 803 åskådare. Fem av dessa tre matcher var utsålda. Imponerande!

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners