Månadens spelare i mars: Malte Strömwall, Frölunda HC

Publicerad: 2024-03-15
Månadens spelare
Malte Strömwall, Frölunda HC, är Månadens spelare i mars. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Strömwall till Frölundas ungdomsverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i mars är Malte Strömwall, Frölunda.

– Vad roligt! Jättekul att få den utmärkelsen. Vi har spelat bra som lag nu på slutet och toppat formen inför slutspelet, säger Strömwall, som ser framemot det som väntar.

– Vi har något bra på gång tillsammans. Alla har gått och väntat på detta. Det är i slutspelet som vi ska vara som bäst.

Frölunda vann samtliga fem grundseriematcher i mars och som så många gånger tidigare den här säsongen var Malte Strömwall en av spelarna som visade vägen offensivt. Han gjorde poäng i fyra av fem matcher och totalt landade han på sju poäng, fördelat på tre mål och fyra assist – poängbäst i Frölunda tillsammans med Max Friberg. Av Strömwalls tre fullträffar var två matchavgörande (mot MoDo och Luleå). Ingen annan spelare i ligan hade fler GWG i mars.

I och med att Strömwall blir Månadens spelare tilldelas han Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. 

– Jag vill att pengarna ska gå till Frölundas ungdomsverksamhet. Det känns bra att kunna ge tillbaka till dom som hejar fram oss, lyfter oss och är där varje match. Det är framtidens Frölundaspelare, säger Strömwall.

Vi säger grattis till Malte Strömwall för priset "Månadens spelare" i mars.

Så röstade juryn

Malte Strömwall, f, Frölunda, 23 poäng
Oscar Lindberg, f, Skellefteå, 22 poäng
Filip Larsson, b, Skellefteå, 13 poäng
Arvid Lundberg, b, Skellefteå, 9 poäng
Christoffer Rifalk, mv, Rögle, 8 poäng

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:  
Hans Abrahamsson (Sportbladet)
Johanna Dahlén (SportExpressen/SVT Hockeykväll)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Johan Hemlin (SHL)
Måns Karlsson (Hockeysverige) 

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners