SARA GRAHN FICK CHANSEN I LULEÅ - OCH TIMRÅ VANN RIVALMÖTE

Publicerad: 2023-08-31
Försäsong
Två försäsongsmatcher med SHL-intresse spelades i går. Timrå besegrade rivalen Sundsvall samtidigt som Luleå fick se sig besegrat av Kärpät efter straffar. I andra halvan av matchen fick Sara Grahn chansen i norrbottningarnas mål och hon spikade igen fram till straffläggningen.

Luleå Hockey-Oulun Kärpät 4-5 SO

Kärpät inledde matchen mot Luleå bäst och finländarna hade både 3-1 och 4-2. Luleå kom dock i kapp via mål av Pontus Andreasson och Joel Kant, men Kärpät drog därefter det längsta strået i straffläggningen. Luleå hade båda målvakterna Matteus Ward och Joel Lassinantti på frånvarolistan samtidigt som J20-laget spelade match. Det gjorde att Sara Grahn, som vanligtvis vaktar målet i Luleås SDHL-lag, fick speltid. Hon kom in vid ställningen 2-4, med cirka fem minuter kvar av andra perioden, och spikade alltså igen fram till straffläggningen.

– Det var overkligt. Det gäller att ta chansen när den kommer. Den kanske bara kommer en gång i livet så det gäller att gå in och njuta och ha kul, säger Grahn till NSD.se.

Här skriver Luleå om matchen.

IF Sundsvall-Timrå IK 2-5

Timrå inledde SCA-cupen med att besegra lokalrivalen Sundsvall, men det var Sundsvall som öppnade målskyttet. Timrå fick dock in en kvittering i den första perioden och i mellanperioden kom ett ryck då Ante Karlssons mannar gick upp till 3-1. Timrå fortsatte att trumma på och gjorde ytterligare två mål innan Sundsvall fick in en reduceringspuck bakom Tim Juel. Därmed vann Timrå med 5-2, varav två av målen gjordes av Emil Pettersson.

Timrås hemsida finns en längre matchrapport.