CHL: Svenskmöte i kvartsfinalen

Publicerad: 2023-12-05
CHL
CHL är framme vid kvartsfinaler – och samtliga tre SHL-klubbar är kvar i turneringen. Växjö ställs mot Genève-Servette medan Skellefteå och Färjestad möts i en kvartsfinal.

Kvartsfinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare. Om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar.

Genève-Servette HC-Växjö Lakers

Växjö har gått oerhört starkt i årets CHL. Efter att ha vunnit samtliga sex matcher i grundserien tog Lakers en 4-1-seger i den första CHL-åttondelen. Avancemanget säkrades sedan efter 3-3 i returen. Nu väntar alltså schweiziska Genève-Servette. De blev sjua i grundserien och besegrade Red Bull München i åttondelsfinalen.

I Genève-Servette spelar Theodor Lennström, men han är skadad för tillfället, och assisterande tränare är Rikard Franzén. Laget ligger tia i den schweiziska ligan och har fyra raka förluster i ligan. Växjö är tvåa i SHL och har där vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

Skellefteå AIK-Färjestad BK

För andra tisdagen i rad möts Skellefteå och Färjestad. Förra veckan var det SHL-spel och då stod Färjestad för en imponerande vändning. Värmlänningarna gick från 0-2 till seger med 7-4. Vilket gör att Färjestad har vunnit de tre senaste grundseriematcherna mot Skellefteå.

Nu är det dock CHL som gäller. I grundserien slutade lagen fyra (Färjestad) respektive femma (Skellefteå). I förra rundan besegrade Färjestad Biel-Bienne med sammanlagt 11-7. Skellefteå sin sida vann mot Ocelari Trinec. Tjeckerna vann den första matchen, men efter en stark åttondelsfinalretur tog sig västerbottningarna vidare.