BOYCE PÅ VÄG MOT ÄNNU EN MILSTOLPE: "OVERKLIG SIFFRA"

Publicerad: 2023-09-13
Intervju
För Jeremy Boyce blir premiären mot Frölunda extra speciell. Då gör nämligen 30-åringen sin 700:e tävlingsmatch i Timrå IK:s a-lag. ”En overklig siffra”, säger Boyce.

Han har redan klubbrekordet i antal matcher, 681 stycken. Därefter blev det ytterligare 18 matcher förra säsongen och i premiären mot Frölunda når Jeremy Boyce 700 matcher i Timråtröjan.

– En overklig siffra. När jag gjorde 300 matcher eller 400 matcher tänkte jag: ”oj, det här är mycket”, men tiden går snabbt. Man är inne i sin bubbla och kör på. Det tickar på med matcher. Jag åker inte runt och tänker på det. Med åren har jag blivit lite bättre på att njuta av det och inte känna någon ytterligare press, säger Jeremy Boyce.

Han lämnade Huddinge för att gå hockeygymnasiet i Timrå 2009. Då var han 16 år gammal och Boyce har blivit kvar i Medelpad sedan dess. Han debuterade i a-laget 2010/11 och går nu in på sin 15:e raka säsong i klubben. 

– Det här var ingenting jag tänkte när jag flyttade upp hit för gymnasiet. Då var målet bara att få en bra upplevelse, göra det jag tycker är kul och testa något nytt. Att det blir 700 matcher är sjukt.

Går det att ta in?
– Nej. Nu har jag varit med och slagit klubbrekord och sådana grejer. När jag lagt av kommer jag säkert uppskatta det mer. Men jag försöker njuta för det är fortfarande lika roligt – om inte ännu roligare nu. Jag spelar gärna fler matcher.

800?
– Ja, det är lika bra att köra på.

1000?
– Den dagen hade varit riktigt sjuk. Men Timrå ska vilja ha kvar mig också. Jag gnuggar på och sedan vi får se hur många matcher det blir, säger Timrås rekordman.

PÄR OLERT / Bildbyrån

Jeremy Boyce uppmärksammas när han slagit klubbrekord i antal matcher i Timrå IK.

"Känns som vi har det roligaste framför oss"

Under de här 700 matcherna har Boyce varit med om både framgång och lite tyngre säsonger. Två gånger har han varit med och spelat upp klubben i SHL, men två gånger har han också varit med om att Timrå har degraderats till HockeyAllsvenskan. Faktum är att förra säsongens femteplats och kvartsfinal är det bästa Timrå har presterat under åren Boyce har spelat i a-laget.

– Vi har väldigt roligt tillsammans. Det går lite av sig självt just nu. Vi har satt en bra trend kring hur vi vill ha saker och alla chippar in. Vi jobbar hårt, men har väldigt roligt. Det ska bli kul att det drar igång. Det ska bli kul med matcher och att umgås på roadtrips. Ett kvitto på att vi byggt upp någonting bra här är att så många vill komma tillbaka, säger Boyce.

Har du någon gång varit nära att lämna Timrå under de här snart 15 åren?
– Nära och nära vet jag inte, men det har varit på tal. Men om det väl hade kommit till kritan vet jag inte heller om det hade hänt. Jag trivs oerhört bra. Och just nu känns det som att vi har det roligaste framför oss.

Med så många uppnådda milstolpar blir det också en hel del specialtröjor för Boyce, men de har inte fått någon speciell plats i hemmet.

– Tröjorna ligger i garderoben än så länge. Jag har inte plats för dem. Jag har en tröja för 300 matcher, 400, 500, 600 och 681 och nu blir det väl en till snart, säger Jeremy Boyce.

PÄR OLERT / Bildbyrån

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners