Lekkerimäki straffade Timrå

Publicerad: 2024-02-27
#TIKÖRE
Kvällens match mellan Timrå och Örebro blev en jämn tillställning där lagen bytte chanser med varandra. Med två lika i målprotokollet efter tre perioder plus övertid krävdes straffar för att fälla ett avgörande. Där blev Jonathan Lekkerimäki hjälte för bortalaget när han satte den avgörande straffen i den åttonde straffomgången.

Period 1

09:35 0-1 (PP1) 88 Jonathan Lekkerimäki (17)

Assist: 8 Samuel Johannesson (14), 62 Robert Leino (17)

Timrå IK - Örebro Hockey

Ett sent kvitteringsmål i den första perioden av Tim Erixon gjorde att ställningen var 1-1 efter 20 spelade minuter. Erixon fick pucken serverad av Filip Hållander och det efterföljande slagskottet var en riktig pangträff som letade sig in i Jhonas Enroths bortre nätmaska. Det var annars gästerna som inledde målskyttet. Skarpskytten Jonathan Lekkerimäki hittade nätet i första periodens enda numerära överläge.

I början av mittperioden tog Christopher Mastomäki pucken runt Timråkassen och levererade en passning till Oliver Eklind vid bortre stolpen som bara behövde trycka in pucken för att ge Örebro ledningen. Efter Eklinds ledningsmål var Timrå nära att kvittera på nytt vid ett flertal tillfällen. Hemmalaget skapade riktigt skarpa chanser och gästerna har räddades bland annat av ett par ramträffar.

I den tredje perioden kom utdelningen för hemmalaget, och det var ännu en gång ett backskott som överlistade Enroth. Axel Rindell fick hemmapubliken att jubla när han skickade ett handledsskott som slank in bakom Örebromålvakten. Resultatet stod sig perioden ut vilket innebar att förlängning väntade.

Förlängningen blev en böljande historia där lagen bytte chanser med varandra utan att få hål på någon av målvakterna. Istället krävdes straffar för att fälla ett avgörande. Där dröjde det till den åttonde straffomgången för att skilja lagen åt. Jonathan Lekkerimäki klev fram och satte den avgörande straffen, hans andra mål för kvällen, som innebar att Örebro kunde åka hem med extrapoängen.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Jag tycker inte vi börjar matchen bra men vi växer in i matchen allt eftersom och andra och tredje perioden är mycket bättre. I tredje perioden tycker jag nästan vi är förtjänta av att vinna, sa Timråtränaren Ante Karlsson efter matchen.

– En helt okej bortamatch, starkt att komma hem med två poäng härifrån, sa Örebros Samuel Johannesson efter matchen.

- Timrås hemmasvit stannade vid fem raka vinster.

- Filip Hållander gjorde en assistpoäng har nu gjort poäng i åtta matcher i rad.

- Inför matchen presenterade Timrå att Simon Forsmark skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2025/2026.

- Örebro tog poäng på bortaplan för sjunde matchen i följd.

- Jonathan Lekkerimäki gjorde två mål ikväll. Han har nu nätat i sex av de sju senaste matcherna.

Timrå: Skellefteå hemma, lördagen den 2 mars

Örebro: Luleå hemma, torsdagen den 29 februari