Växjö vann på straffar efter MoDos blixtsnabba dubbel

Publicerad: 2024-02-27
#MODOVLH
Topplaget Växjö såg ut att gå mot tre poäng mot MoDo när Marcus Sylvegård gjorde 3-1 i den tredje perioden. Men hemmalaget gav svar på tal med två blixtsnabba mål inom loppet av 52 sekunder. Matchen gick hela vägen till straffar där samme Sylevgård visade varför han tillhör toppen av skytteligan i SHL. Med sitt andra mål i matchen sköt han segern till Växjö som därmed plockade två värdefulla poäng.

Period 1

07:32 1-0 (PP1) 13 Kyle Topping (1)

Assist: 6 Daniel Brickley (11), 11 Danny O'Regan (8)

12:55 1-1 (PP1) 86 Joachim Blichfeld (16)

Assist: 11 Kalle Kossila (19), 18 Marcus Sylvegård (18)

14:06 3-3 (EQ) 23 Josh Dickinson (12)

Assist: 29 Mikkel Aagaard (14), 17 Riley Woods (16)

MoDo Hockey - Växjö Lakers

Hemmalaget inledde kvällens drabbning piggt och fick också utdelning i form av matchens första mål. I sin tredje match för MoDo blev Kyle Topping målskytt när han fångade upp en retur och placerade pucken mellan benen på Emil Larmi. Målet kom efter knappt 40 sekunders spel i powerplay. Efter Toppings mål var det Växjö som tog över matchbilden och även gästerna skulle få utdelning i numerärt överläge. Joachim Blichfeld sköt 1-1 vilket innebar likaläge inför andra perioden.

Tre minuter in i mittakten gjorde Kalle Kossila sitt tolfte mål för säsongen. Det var första gången sedan början av december som Växjös finske stjärna nätade. Det ska dock tilläggas att en längre tids skadefrånvaro har påverkat hans möjligheter att göra mål under den perioden.

När Marcus Sylvegård utökade gästernas ledning i inledningen av tredje perioden var det nog många som trodde att Växjö skulle åka hem med full pott i bagaget. Då svarade MoDo med att göra två mål inom loppet av 52 sekunder och därmed var matchen kvitterad. Resultatet höll sig perioden ut och sedermera även under förlängningsspelet. Då återstod endast straffläggning för att avgöra hur poängen skulle fördelas. Där drog gästerna det längsta strået. Målkungen Marcus Sylvegård avgjorde med sitt andra mål i matchen och tog två poäng till Växjö.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi är jättenöjda över att vi lyckas hitta en väg tillbaka och få en pinne, sa Mattias Karlin efter matchen.

– Vi slarvar bort det i tredje. Jag är inte riktigt nöjd med matchen men skönt att vi får två poäng med oss, sa Marcus Sylvegård om segern.

- Inför matchen hade MoDo vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Kvällens match slutade dock med förlust.

- Kyle Topping gjorde sitt första mål i MoDo-tröjan.

- Daniel Brickley stod för två assistpoäng.

- Växjö fick revansch från de två förlusterna man åkte på under förra veckan.

- Samtliga fyra möten mellan lagen den här säsongen har slutat med vinst för Växjö.

- Joel Persson gjorde ikväll sin 300:e SHL-match.

- Marcus Sylvegård gjorde två nya mål mot MoDo, totalt han han nätat sex gånger mot Örnsköldsvikslaget den här säsongen.

MoDo: HV71 borta, torsdagen den 29 februari

Växjö: Linköping hemma, torsdagen den 29 februari