Skellefteå vann böljande match

Publicerad: 2024-02-04
#MIFSKE
Matchen mellan Malmö och Skellefteå under söndagseftermiddagen blev en svängig historia. Vid två tillfällen tog gästerna en ledning som hemmalaget lyckades kvittera och det krävdes förlängningsspel för att skilja lagen åt. Där visade Skellefteå varför de är ligans bästa lag i powerplay och Jonathan Johnson kunde skjuta segern till Västerbotten.

Period 1

08:58 0-1 (PP1) SKE 24. Lindberg, Oscar (12)

Assist: 22. Johnson, Jonathan 64. Pudas, Jonathan

Period 2

30:24 0-2 (EQ) SKE 11. Lindholm, Max (10)

Assist: 40. Heikkinen, Anton 24. Lindberg, Oscar

31:32 1-2 (EQ) MIF 63. Händemark, Fredrik (9)

Assist: 95. Persson, Carl 48. Pajuniemi, Lauri

34:19 2-2 (EQ) MIF 48. Pajuniemi, Lauri (12)

Assist: 16. Lassen, Matias 95. Persson, Carl

Period 3

41:33 2-3 (EQ) SKE 16. Lindström, Linus (13)

Assist: 58. Nilsson, Oskar 14. Johnson, Andreas

1:06 3-3 (EQ) MIF 24. Wahlberg, Anton (5)

Period 4

62:37 3-4 (PP1) SKE 22. Johnson, Jonathan (7)

Assist: 64. Pudas, Jonathan 24. Lindberg, Oscar

I powerplay är Skellefteå ruskigt starka, det fick Malmö smaka på i mitten av den första perioden. Gästerna satte ett galet tryck mot Malmökassen och till slut kunde inte Adam Werner stå emot. Målskytten Oscar Lindberg sköt ett skott som slank in mellan benen på Werner. Lindbergs goda poängform håller därmed i sig. Hemmalaget inledde annars matchen piggt och testade Linus Söderström vid ett par tillfällen men perioden kom att domineras spelmässigt av Skellefteå.

Skellefteå inledde också mittakten starkt och i Malmölägret var man inte helt nöjda med spelet. Sju minuter in i andra perioden begärde tränare Tomas Kollar timeout. Kort därefter fick man en utvisning med sig och hopp om en kvittering. Kvitteringen skulle komma, men först utökade Skellefteå sin ledning genom Max Lindholm strax efter att man avverkat spelet i numerärt underläge. Sedan vaknade Malmö. Fredrik Händemark tryckte in reduceringsmålet från nära håll innan Lauri Pajuniemi sköt in 2-2-pucken.

Drygt en och en halv minut in i tredje skickade Oskar Nilsson in en puck mot slottet från sarghörnet. Där fanns Linus Lindström som bara behövde sätta bladet till för att ställa Werner och ge bortalaget en ny ledning. Men Malmö skulle komma igen på nytt. Anton Wahlberg tog pucken runt mål, lyckades hitta nätmaskan i det bortre hörnet och 3-3 var ett faktum, ett resultat som stod sig perioden ut.

I övertidsspelet var det dags för Skellefteås powerplay att kliva fram igen. Jonathan Johnson sköt segerpucken som innebar slutresultatet 3-4 och två poäng till Västerbotten innan landslagsuppehållet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Jag är sjukt imponerad över hur vi strider och hur vi kommer ikapp. I andra perioden hittar vi ett sätt att svänga runt det här. De får 3-2 i början av tredje men vi ger oss aldrig och spelar som ett lag. Vi kan gå på uppehåll med en bra känsla, kommenterade Tomas Kollar matchen.

– Tycker vi gör en bra bortamatch och kontrollerar spelet, gör fyra mål, nästan fem. Det tar vi med oss härifrån, sa Jonathan Johnson om segern.

-  Formstarka Malmö gick för fjärde raka segern men den positiva trenden fick ett slut idag.

- Johan Olofsson spelade sin 500:e match i SHL.

- Carl Persson (0+2) och Lauri Pajuniemi (1+1) stod båda för två poäng.

- Skellefteå tog sjätte raka bortasegern.

- Jonathan Johnsson sköt segermålet i powerplay. Lagets andra mål i spelformen i matchen.

- Oscar Lindbergs succéform håller i sig, idag inledde han målskyttet i den första perioden och assisterade även till ytterligare två mål.

- Skellefteå vann skotten med 37-19