Ruohomaa hjälpte Frölunda att jaga bort Timråspöket

Publicerad: 2024-02-13
#FHCTIK
Frölunda jagade bort Timråspöket. Efter sju raka förluster mot Timrå fick Frölunda fira en seger mot medelpadingarna. Detta efter att ha tagit in 0-2 till 2-2 i den tredje perioden och sedan avgjorde Mikael Ruohomaa i straffläggningen.

Period 1

17:45 0-1 (PP1) TIK 29 Filip Hållander (10)
Assist: 91 Magnus Pääjärvi (8), 78 Robin Hanzl (23)

Period 3

7:11 0-2 (EQ) TIK 29 Filip Hållander (11)
Assist: 4 Tim Erixon (6), 57 Anton Wedin (9)

10:28 1-2 (EQ) FHC Mikael Ruohomaa (4)
Assist: Henrik Tömmernes, Jere Innala

19:51 2-2 (EQ) FHC Carl Klingberg (8)
Assist: Malte Strömwall, Nicklas Lasu

Straffläggning

3-2 Mikael Ruhomaa (5)

Fem minuter in i period ett fick Frölunda chansen i powerplay och det startade en period på några minuter där det var väldigt mycket Frölunda. De radade upp chanser och närmast mål var Malte Strömwall, men då var stolpen i vägen. Annars storspelade Timråmålvakten Jacob Johansson med flera högklassiga räddningar. Även Timrå kom till några målchanser, även om det inte var lika många som Frölunda hade. Anton Lander hade ett läge från slottet och i spel fem mot fyra gjorde Filip Hållander 1-0 till Timrå.

Timrå inledde den andra perioden bra, men Frölunda höjde sig allteftersom. Dock lyckades Roger Rönnbergs mannar inte få in någon puck under den andra perioden heller. Närmast var nog Pontus Johansson, men Jacob Johansson stoppade Frölundabackens försök till "Foppa-dragning".

När inte Frölunda fick in pucken var det i stället Timrå som gjorde nästa mål och än en gång var det Filip Hållander som höll sig framme. Hemmalaget fick dock in en snabb reducering. I spel fem mot fyra dunkade Mikael Ruohomaa in reduceringen. Frölunda fick direkt efter målet återigen chansen i powerplay, men det blev ingen mål den gången. Känslan var att Timrå skulle gå mot tre poäng, men när endast nio sekunder återstod av den tredje perioden styrde Carl Klingberg in 2-2. Mikael Ruohomaa fullbordade sedan vändningen när han avgjorde straffläggningen.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– En bra bortamatch, men Frölunda är ett bra hemmalag. Jag är besviken att vi inte vinner den här matchen, sa Timråtränaren Ante Karlsson till TV4 Play.

– Vi pushar hårt. Vi skapar chanser, men Timrå spelar bra och är svåra att hantera. Det blir en krigarmatch. Skam den som ger sig. I dag lyckades vi, sa Frölundas Carl Klingberg efter matchen.

I punktform

- Timrå hade sju raka segrar mot Frölunda, men den sviten satte hemmalaget stopp för.

- För Frölunda var det sjätte vinsten i rad.

- Efter att ha missat 16 raka matcher var Timråbacken Joonas Lyytinen tillbaka i spel. Han spelade drygt elva minuter.

- En annan som var tillbaka efter lång skadefrånvaro var Frölundas Erik Thorell. 

- Timrå hade nio raka matcher utan mål i powerplay, men den sviten bröt Filip Hållander med sitt 1-0-mål.

- Hållander gjorde även 2-0, vilket betyder att han har gjort tre raka Timråmål, eftersom han gjorde det enda målet i 1-3-förlusten mot Växjö innan uppehållet.

Highlights

2024-02-13
Frölunda HC - Timrå IK

Kommande matcher

Frölunda: Växjö hemma, torsdagen den 15 februari

Timrå: Malmö hemma, torsdagen den 15 februari

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners