Snabba spelvändningar och Lassi Lehtinen bakom MoDos seger

Publicerad: 2024-02-13
#ÖREMODO
Örebro vann skottstatistiken med 42-14, men MoDo vann matchen med 2-1 – och tog första trepoängaren under 2024. Båda MoDomålen kom efter snabba spelvändningar och i målet imponerade Lassi Lehtinen.

Period 2

4:40 0-1 (EQ) MODO17 Riley Woods (10)
Assist: 25 Sam Vigneault (11), 40 David Bernhardt (13)

9:04 0-2 (EQ) 10 Sampo Ranta (13)
Assist: 32 Theodor Niederbach (5)

Period 3

19:03 1-2 (EQ) ÖRE Jonathan Lekkerimäki (12)
Assist: Robert Leino

MoDo fick ett tidigt powerplay mot Örebro och då flyttade gästerna fram spelet och kom till några rätt heta chanser. Men annars var det Örebro som var det spelförande laget i stora delar av den första perioden. En period som ändå slutade 0-0, efter att Örebro vunnit skottstatistiken med 9-4.

MoDo tog ledningen knappt fem minuter in i period två efter en snabb spelvändning som avslutades med en fin flippmacka från Sam Vigneault och ett kliniskt avslut från Riley Woods. Därefter var det bara Örebro. De hade nio skott på mål under två och en halv minut innan Rasmus Rissanen träffade ribban. En minut senare vände MoDo spelet och Sampo Ranta sköt 2-0 till MoDo. Mot slutet flyttade Örebro fram spelet igen och än en gång träffade Rasmus Rissanen ramen.

Men även Örebro skulle få hjälp av målburen. I ett bra läge i offensiv zon i inledningen av den tredje perioden träffade August Berg ribban. MoDo gjorde en rätt stabil period, men det blev rejält spännande när Jonathan Lekkerimäki reducerade när klockan stod på 19:03. Närmare än så kom dock aldrig hemmalaget och MoDo tog tre viktiga poäng.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– För det mesta tycker jag att vi har vi spelat bra hockey. Vi skapar bra chanser och har haft några ramträffar också. Samtidigt slarvar vi lite med pucken och det har straffat oss på deras kontringar, sa Örebros Ludvig Larsson efter två perioder.

– En viktigt match. Det här är ett tufft ställe att spela på och det är ett bra lag. Vi tog tillvara på våra chanser och sedan stängde vi matchen, sa MoDos Josh Dickinson till TV4 Play.

- MoDos första trepoängare sedan den 28 december

- Örebros senaste nyförvärv Danick Martel debuterade. Han spelade drygt tre minuter.

- Sampo Ranta (1+0) har gjort tre mål på de tre senaste matcherna.

- Efter nio raka matcher utan poäng noterades Sam Vigneault för en assist.

- Örebro vann skottstatistiken med 42-14.