RÖGLE TOG OTROLIGT VIKTIG SEGER EFTER GALEN ANDRAPERIOD

Publicerad: 2023-10-21
#RBKTIK
Ett Timrå i dur med två raka segrar i bagaget ställdes i eftermiddag mot ett Rögle i moll, som ville bryta sin tre matcher långa förlustsvit. Inom loppet av 90 sekunder bjöds det på tre mål i andra perioden, detta till en 2-1 ledning Rögle. 2-1 blev även slutresultatet när Rögle besegrade Timrå och tog 3 blytunga poäng.

Period 2

1-0 (PP1) RBK 10:31 8 Linus Sandin (4)
Assist: 91 Adam Tambellini (5), 3 Michael Kapla (8)

1-1 (EQ) TIK 11:48 44 Olli Juolevi (1)
Assist: 61 Axel Rindell (5), 51 Anton Lander (3)

2-1 (EQ) RBK 12:01 22 Samuel Jonsson (1)
Assist: 91 Adam Tambellini (6)

Gästande Timrå tog tag i taktpinnen direkt när pucken släpptes i mittcirkeln. Efter 10 spelade minuter väntade fortfarande hemmalaget Rögle på sitt första avslut mot mål. Sedan fick Rögle chansen i spel 5 mot 3. Trots det numerära överläget höll Timrå undan med en heroisk insats i boxplay.

Andra perioden präglades av stabilt defensivt spel. Inget av lagen bjöd på något, men Rögle fick chansen i powerplay och då gav Linus Sandin hemmalget ledningen med matchens första mål. Sedan small det på rejält. Strax efter kvitterade timrå genom Olli Juolevi, men den glädjen blev kortvarig. Blott 13 sekunder senare återtog Rögle ledningen.

Tredje perioden inledde precis lika tillknäppt som den andra perioden gjorde. Timrå pressade dock tillbaka Rögle rejält i egen zon, men målen kom inte och istället ådrog man sig en tvåminutare i kvitteringsjakten. Kvitteringen kom inte och Rögle tog en otroligt viktig trepoängare när Timrå besegrades med 2-1. 

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi ville vinna idag och jag är väldigt glad. Alla jobbade väldigt hårt för 3 poäng och det är en väldigt bra känsla i laget nu, kommenterar en nöjd Petr Kvaca, som stod för en fin insats i Röglekassen.

– Det är surt, vi slarvar och det straffar sig mot skickliga spelare. Vi spelar en okej match, men inte mer. Vi hade kunnat vara bättre, summerar en besviken Magnus Pääjärvi till TV4 Play efter match.

I punktform

- Rögle har förlorat sina senaste tre matcher, de bröt den förlustsviten idag i och med seger.

- Adam Tambellini noterades för 1+2 i förra omgången. Idag noterades han för 2 nya assist.

- Samuel Jonsson gjorde säsongens första mål, vilket även blev matchvinnande för Rögle.

- Olli Juolevi gjorde sitt första mål i Timråtröjan, hans första SHL-mål.

- Petr Kvaca stod för en fin insats mellan stolparna. Röglekeepern räddade 23 av 24 skott.

Highlights

2023-10-21
RÖGLE-TIMRÅ

Kommande matcher

Rögle: Linköping borta, tisdagen den 24 oktober

Timrå: HV71 hemma, torsdagen den 26 oktober

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners