VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-08-21
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Frölunda värvat Erik Thorell, men Anthony Greco blir inte kvar i Göteborgsklubben.

Frölunda värvar från tjeckiska ligan

Erik Thorell är Frölundas senaste värvning. Därmed är den 31-årige forwarden tillbaka i svensk hockey efter sju raka säsonger i Europa. Han har spelat tre år i Finland, två i Schweiz samt två i Tjeckien.

– Erik är en tempostark forward som utvecklat sin offensiv de senaste fem, sex åren. En producerande spelare med attack, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Thorell spelade två SHL-säsonger med Färjestad mellan 2011 och 2013. På meritlistan finns ett SM-guld med Färjestad 2011 samt en schweizisk ligatitel med EV Zug 2021. De två senaste säsongerna har han spelat i Sparta Prag. Den gångna säsongen gjorde Thorell 24 poäng, medan han säsongen dessförinnan noterades för 52 poäng på 49 matcher. Nu är han och Frölunda överens om ett ettårskontrakt.

– Jäkligt roligt och riktigt kul att Frölunda visade intresse. Det gick snabbt och vi hade ett bra snack. Frölunda har koll på mig, säger Erik Thorell.

...men Greco blir inte kvar

Med Thorell i laget står det klart att det inte blir någon Anthony Greco i Frölunda kommande säsong. Den 29-årige amerikanen gjorde 25 poäng, varav 13 mål, i Frölunda förra säsongen, men nu går parterna skilda vägar. Greco har ännu inte presenterats av någon ny kubb.

MICHAEL ERICHSEN / Bildbyrån

Anthony Greco blir inte kvar i Frölunda. Foto: Bildbyrån.

Nio spelade försäsongsmatcher

SHL-lagen är i full gång med sin uppladdning inför SHL-starten torsdagen den 14 september. Ett led i uppladdningen är att spela matcher – och samtliga försäsongsmatcher för SHL-lagen hittar du här. Förra veckan spelades nio matcher med minst ett SHL-lag på isen och exempelvis bortabesegrade Frölunda HV71 och Skellefteå vann mot rivalen Luleå.

Carl Sandin/Bildbyrån

Malmöjubel efter att de besegrat Färjestad efter straffar. Foto: Bildbyrån.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners