DUBBLA SHL-MÖTEN OCH DUBBLA ÖVERTIDSAVGÖRANDEN

Publicerad: 2023-08-24
Försäsong
Både Skellefteå och Leksand tog en övertidsseger mot SHL-motstånd under onsdagen. Dessutom vann HV71 med 4-2 mot Djurgården efter två mål av Mattias Tedenby.

HV71-Djurgårdens IF 4-2
Mattias Tedenby visade vägen när HV71 besegrade Djurgården med 4-2 i Visby. Tedenby gjorde 1-0 i den första perioden och satte sedan 2-1 i den andra. HV71 gjorde därefter ett litet ryck och gick upp till 4-1. Djurgården fick in en reducering, men segern till HV71.

Leksands IF-Örebro Hockey 4-3 OT
Mathias Bromé öppnade målskyttet för Örebro, men därefter gjorde Leksand tre raka mål. Under tredje periodens tre sista minuter gjorde dock närkingarna två mål, genom två nyförvärv – Jonathan Lekkerimäki samt Axel Sundberg. Leksand fick dock sista ordet i och med Oskar Langs övertidsavgörande.

Leksands hemsida finns en intervju med Jon Knuts, som gjorde ett mål, och här skriver Örebro om matchen.

MoDo Hockey-Skellefteå AIK 4-5 OT
När halva matchen var spelad i Hägglunds Arena hade hemmalaget en 4-2-ledning, men Skellefteå skulle komma tillbaka. Max Lindholm reducerade och med knappt sex minuter kvar av den tredje perioden satte Richard Hugg kvitteringen. Hemvändaren Oscar Lindberg såg sedan till att fullborda vändningen med sitt mål, 1:16 in i övertiden. Vilket därmed var Skellefteås andra raka övertidsseger.

Skellefteå AIK:s hemsida finns en längre matchrapport