Tuohimaa glänste - inkasserade första segern i Frölundatröjan

Publicerad: 2024-01-13
#FHCRBK
Ett Frölunda med fyra raka vinster i bagaget, tog emot ett gästande Rögle med en segerrad på tre raka matcher under eftermiddagen. I den formstarka drabbningen var det framförallt målvaktsspelet som glänste där Frölundas Frans Tuohimaa var exceptionell. I en jämn match var det ett fåtal sekunder i den tredje perioden som blev avgörande. Frölunda gick från 1-0 till 3-0 på blott 7 sekunder och den kallduschen kunde inte Rögle hämta sig från. Frölunda besegrade Rögle med slutsiffrorna 3-0 och Frans Tuohimaa fick hålla nollan när han tog sin första seger i Frölundadressen.

Period 1

-

Period 2

1-0 (EQ) FHC 15:51 88 Malte Strömwall (6)
Assist: 12 Max Friberg (16), 31 Nicklas Lasu (6)

Period 3

2-0 (EQ) FHC 05:56 33 Linus Högberg (3)
Assist: 48 Carl Klingberg (5), 17 Isac Born (7)

3-0 (EQ) FHC 06:03 18 Linus Öberg (8)
Assist: 6 Filip Hasa (8), 32 Noah Hasa (3)

Highlights

2024-01-13
Frölunda HC - Rögle BK

Ett aggressivt Frölunda satte tonen direkt när pucken släpptes inför utsålda läktare i Scandinavium. Jere Innala fick matchens första riktiga målchans när han kom helt fri, men Rögles Christoffer Rifalk stod för en formidabel benparad. Frölunda fortsatte dominera ute på isen och pressade Rögle, och framförallt Rifalk, rejält. Den sistnämnde visade däremot upp ett storartat målvaktsspel, vilket renderade i en mållös första period.

Rögle inledde andra perioden betydligt bättre och skapade längre anfall där Frölunda blev rejält tillbakatryckta. Rögles Christoffer Rifalk fick jobba ordentligt i första perioden och nu var det målvakten på andra sidan isen, Frölundas Frans Tuohimaa, som tvingades till storspel. Till slut fick matchen skåda sitt första mål och det var hemmapubliken som fick jubla. Malte Strömwall kom fri och levererade ett iskallt avslut till 1-0 för Frölunda när drygt fyra minuter återstod av mittenakten.

Trafik mot mål anses vara en viktig komponent i hockey och det visade Frölunda prov på när de utökade sin ledning till 2-0 i tredje perioden. Linus Högberg avlossade ett löst skott från blå där Rifalk inte såg någonting. 7 sekunder senare var det dags för en annan Linus i Frölundadressen. Linus Öberg utökade nämligen Frölundas ledning på nytt när han pricksköt in 3-0. Riktiga mardrömssekunder för Rögle, vars uppförsbacke blev alldeles för brant. Ett matchstraff och 5 minuters boxplay var knappast till någon fördel för Rögle heller. Frölunda kunde ganska bekvämt ro segern i hamn där slutresultatet blev just 3-0.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Livet kan vara bra underbart ibland. Jag gillar att vi orkar stå emot deras bra perioder, precis som vi gjorde senast mot Örebro. Vi spelar för vår målvakt idag och jag är enormt glad över att Frans får hålla nollan, kommenterar en nöjd Roger Rönnberg efter slutsignal.

– Det är en jämn match. Det känns lite som att målet i slutet på andra träffar oss energimässigt som följer med in i tredje. Vi tar ett par tokiga beslut i dem målen som blir i tredje och beslut får ofta konsekvenser och idag straffar det oss, sammanfattar Roger Hansson till TV4 Play.

- Frans Tuohimaa tog sin första seger i Frölunda och som han gjorde det. Räddade samtliga 27 skott och höll nollan.

- Nollan innebar Frölundas andra raka nolla då de besegrade Örebro med 5-0 i förra omgången (då stod Lasse Johansson mellan stolparna).

- Scandinavium var utsålt för eftermiddagens hockeyfest och hela arenan gungade.

- Frölunda vann sin femte raka match medan Rögles segersvit på tre matcher kom till ett slut.

- Frölunda gjorde två mål inom loppet av 7 sekunder i den avslutande tredjeperioden.

- Malte Strömwall förlängde sin poängsvit till fem matcher.

- Rögles Brady Ferguson visades ut 5+ game i matchens slutskede för en knätackling.

Frölunda: Timrå borta, torsdagen den 18 januari

Rögle: Luleå hemma, torsdagen den 18 januari